De lekkerste gerechten voor een nachonight met vriendinnen

Onlangs had ik een nachonight met mijn zangvriendinnen naar aanleiding van ons weekendje Praag. Het hele weekend toen we met ons koor daar waren hadden we zin in nacho’s. Helaas reden we teleurgesteld weer naar huis op maandag, we konden nergens nacho’s op de kaart vinden. Dus besloten we zelf maar een nachonight te organiseren. De bedoeling was dat iedereen wat zou maken, een beetje net als een tapas avondje. Ik was lichtelijk inspiratieloos dus ik riep de hulp in van foodies netwerk.

In dit artikel vind je allerlei heerlijke recepten die wat mij betreft goed passen bij een nachonight met vrienden, of mexicaanse tapas. Uiteraard zijn de gerechten zo ook lekker hoor, ook als je geen nachonight hebt. Ik begin met enkele gerechten van eigen hand, deze kun je al op de website vinden. Veel van de gerechten heb ik vorig jaar gemaakt als ambassadeur van de texmex keuken, maar passen zeker goed op een nacho/tapasnight. Daarna zal ik de lijst aanvullen met de recepten van mijn foodbloggers netwerk. Neem zeker een kijkje op hun websites, want er zitten een paar fantastische gerechten tussen!

Recepten van Knoeien met Inge:
TexMex gehaktballen uit de oven – Knoeien met Inge
Nacho recepten:
Nacho’s uit de oven – Little Spoon
Soep recepten:
Mexicaanse maissoep – My foodblog
Sausjes en dipjes:
Mango feta dip – Anniepannie
Salades:
Andere tortilla gerechten:
Vistaco’s met pico de gallo – Slowfoody
Andere gerechten:
Mexicaanse flammkuchen – The baking bucketlist
Drankjes:
Limoen munt limonade – Eef kookt zo

7 comments

 1. Hi Inge,

  wat een lekker lijstje is dit geworden! Dank je wel voor de mention en maak er een mooie dag van!
  Groetjes, Betty

  1. Hi Betty,

   Dat had je snel gezien! Ik ga hem ook snel delen op de socials 🙂
   Bedankt voor je input!

   Groetjes, Inge

 2. Wat een gave post Inge, heel erg leuk. En fijn dat twee recepten van Cultfood zijn opgenomen. We hebben een hele zomer om een en ander uit te proberen.

  1. Hi Cora! Leuk dat je een berichtje achterlaat!
   Ik deel vanavond deze post ook op de socials 🙂

   Groetjes,
   Inge

 3. Supersmakelijk overzicht Inge!! Heel leuk om zo’n avondje te organiseren 🙂

  1. Dankjewel, Debbie! Bedankt voor je input!

 4. Zo’n nachonight klinkt als een super goed idee! Ik voel me vereerd dat ik in je lijstje mag staan met 2 recepten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *