Ik hou ervan om zelf paprika’s te roosteren. Lekker boven het vuur en maar wachten totdat ze helemaal zwartgeblakerd zijn. Daarna dat vel eraf pulken, I love it. Ik doe dat altijd direct op het vuur van mijn gasfornuis, heerlijk vind ik dat. Dat ga ik nog missen als we ooit overstappen naar inductie. Maar je kunt paprika’s ook roosteren in een hete oven of op de barbecue. Daarna maak je in een handomdraai deze kip in geroosterde paprikasaus.
Overigens kun je het jezelf ook makkelijk maken. Tegenwoordig kun je geroosterde paprika’s al zo in pot kopen. Dan hoef je dus niet zelf aan de slag te gaan met vuur. Ik heb deze geroosterde paprikasaus zelf nog niet eerder gemaakt met paprika uit pot, maar volgens mij is dat verschil maar minimaal. Ik denk dat verse geroosterde paprika’s net wat zoeter zullen zijn, maar dat is een aanname.
Ik liet de saus wat grover, maar je kunt hem natuurlijk ook helemaal fijn malen in de keukenmachine of met de blender. Doe dat aan het einde van stap 5 uit dit recept.
Ik deed sugar snaps in de saus, voor een mooi groen effect. Sugar snaps kook ik niet heel vaak, maar hier vond ik het wel bij passen. Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ groene bonen gebruiken, of bijvoorbeeld spinazie. Wij aten het gerecht met rijst, maar ik gok zomaar dat het ook lekker is bij pasta of aardappelpuree. Of dip er lekker je Turks brood in.
Voor een hele andere toepassing van geroosterde paprika’s kun je eens naar deze pasta met blauwe kaas kijken van Anniepannie, of maak eens zelf muhammara.
Ingrediënten
- ~350 gram kipdijfilet
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 500 gram zoete puntpaprika's (ongeveer 3-4 stuks)
- 125 ml kookroom
- 250 gram sugar snaps
- 50 gram parmezaanse kaas
- half blokje kippenbouillon
- 180 ml water
- 2 el olie
- zout & peper
STAPPENPLAN
- Rooster de hele puntpaprika's boven het open vuur, in de oven of op de barbecue totdat de buitenkant zwart geblakerd is. Ik deed dit zelf door ze direct op het vuur van het gasfornuis te leggen. Doe de paprika's in een kom en dek af met keukenfolie.
- Wanneer de paprika's zijn afgekoeld kun je het (zwartgeblakerde) vel loshalen, dit mag je weggooien. Snij het steeltje en de zaadlijsten weg en snij het resterende deel in grove stukken.
- Pureer de stukken paprika met een staafmixer.
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur aan.
- Voeg de paprikapuree toe met 180ml water en het bouillonblokje en breng aan de kook. Laat dit zo'n 10 minuutjes pruttelen op laag vuur.
- Dek de kip droog en bestrooi met zout. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de kip in enkele minuten goudbruin en gaar, keer halverwege om.
- Voeg de laatste 3 minuten de sugar snaps toe aan de paprikasaus. Eventueel kun je ze ook los in een pan met water koken en dan op het einde pas bij de saus doen.
- Voeg als laatste de kookroom & parmezaanse kaas toe aan de saus. Proef of je de saus verder op smaak wilt brengen met peper en zout.
- Doe de kip in de saus en serveer.
- Smakelijk!
NOTITIES
Serveer dit gerecht met pasta, rijst of aardappelpuree. In plaats van sugar snaps kun je ook sperziebonen of spinazie gebruiken. Optioneel kun je al geroosterde paprika's uit pot gebruiken voor deze saus.
Volg je me al op social media?
Facebook / Instagram / Pinterest
Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.
4 reacties
Hoi Inge,
Ik maakte de vorige week dit recept voor vrienden. Super lekker
Groetjes, Leontine
Superleuk Leontine!
Dit was een zeer geslaagd recept!
Goed gelukt en erg lekker. Mijn man keek een beetje raar toen ik de paprika’s boven de wokbrander aan het roosteren was. ‘Hoort dit zo?” Eh ja, dat maakt het extra lekker 😉
Gisteren een vegetarische variant gemaakt. Met groente bouillon en eieren in plaats van kip.
Was erg lekker en zeker een goed startpunt voor verdere experimenten.
Dank je wel voor het plaatsen !!