Knoeien met Inge
  • Home
  • Hartige recepten
    • Barbecue
    • Bijgerechten
    • Gezonde recepten
    • Hapjes, Snacks & Smeersels
    • Hoofdgerechten
      • Pasta & pizza
      • Salades
      • Vegetarisch & Vegan
      • Vis, schaal- en schelpdieren
      • Vlees en gevogelte
    • Lunch & Brunch
    • Streetfood
    • Voorgerechten
      • Soep
  • Zoete recepten
    • Ijs
    • Koekjes & Hapjes
    • Nagerechten
    • Taarten & Cakes
  • [Food] Stories
    • Uiteten met Inge
    • Op reis met Inge
    • Verzamelblogs
    • Persoonlijk
    • Food Fears
  • Catering op maat
  • About
  • Contact
    • Disclaimer
Knoeien met Inge

Ondanks een rommelige keuken, altijd een lekkere maaltijd!

  • Home
  • Hartige recepten
    • Barbecue
    • Bijgerechten
    • Gezonde recepten
    • Hapjes, Snacks & Smeersels
    • Hoofdgerechten
      • Pasta & pizza
      • Salades
      • Vegetarisch & Vegan
      • Vis, schaal- en schelpdieren
      • Vlees en gevogelte
    • Lunch & Brunch
    • Streetfood
    • Voorgerechten
      • Soep
  • Zoete recepten
    • Ijs
    • Koekjes & Hapjes
    • Nagerechten
    • Taarten & Cakes
  • [Food] Stories
    • Uiteten met Inge
    • Op reis met Inge
    • Verzamelblogs
    • Persoonlijk
    • Food Fears
  • Catering op maat
  • About
  • Contact
    • Disclaimer

About

door Inge 9 februari 2018

Wie is Inge?

Ik! Dat ben ik… en ik woon samen met mijn vriend Pim en 2 Britse kortharen Louis & George in Geleen. ‘Waar ligt dat?’ hoor ik je denken. In het oh zo mooie zuiden van ons kikkerlandje. Geboren en getogen in Zuid-Limburg deed ik daar inmiddels alweer 32 jaar geleden voor het eerst mijn ogen open. Op mijn 18e verhuisde ik naar Eindhoven voor mijn studie, waar ik bijna 12 jaar lang heb gewoond. Ik heb in mijn studietijd zo genoten van Eindhoven dat ik er ook na mijn afstuderen nog enkele jaren bleef plakken. Toch ben ik inmiddels niet al te lang geleden met vriendlief weer terug naar Limburg verhuisd. Omdat het hier mooi is, omdat mijn familie hier woont, omdat ons werk hier is en omdat we ons droomhuis tegen kwamen! In het dagelijks leven werk ik in de IT. Om precies te zijn ben ik Solution Consultant. Wat dat is, zal ik je verder niet gaan uitleggen want iemand die een foodblog leest zal daar zeker niet in geïnteresseerd zijn. Het bloggen doe ik dus echt in mijn vrije tijd. Naast mijn liefde voor koken, waar ik je in het volgende stuk meer over vertel, is er nog meer waar ik van hou. Al van kleins af aan zing ik ontzettend graag, af en toe tot vervelens toe voor vriendlief. Inmiddels zing ik weer bij een popkoor, zodat Pim er thuis ietsje minder last van heeft. Misschien wel mijn duurste hobby (want koken is ook niet altijd goedkoop!) is reizen. In mijn 3e studiejaar op de universiteit ging ik voor een stage naar Australië, dat leek me wel leuk. Wist ik veel dat er zoooooooveel prachtigs te zien is buiten Europa. Dat half jaar heeft mij immens wakker geschud en sindsdien probeer ik zoveel mogelijk de wereld rond te reizen op zoek naar de uniekste plekjes. Inmiddels zijn alle werelddelen minstens 1x bezocht (Oke, op Antartica na), en staan er nog een boel landen op mijn bucketlist.

knoeien met inge

Hoe het (kook)vuur is aangewakkerd..

Eigenlijk heb ik geen zwart/wit antwoord op deze vraag. Koken is er niet perse met de paplepel ingegoten. Mama kookte wel elke dag en kookt ook lekker, maar echt experimenteren of mega-uitgebreide maaltijden verzinnen is daar niet altijd onderdeel van. Ook was ik toen ik jong was een moeilijke eter. Er was echt veel waar ik niet vrolijk van werd en weigerde te eten of enkel met ontzettende tegenzin of moeite opat. Dit is eigenlijk gedurende mijn studiejaren steeds beter en beter geworden. Want, als je in een studentenhuis woont, dan eet je wat de pot schaft. Zo ontdekte ik dus langzaam dat er meer lekkers op deze aardbol is dan aardappels, worst en komkommer. Dat betekent natuurlijk nog steeds niet per definitie dat koken dan je hobby is. Deze hobby is er gaandeweg beetje bij beetje ingeslopen. Ik merkte dat ik steeds vaker in mijn vrije tijd nieuwe dingen ging uitproberen en ook dat ik steeds vaker kookprogramma’s op TV keek, waar Masterchef Australia nog altijd groot favoriet van is by the way. Dit experimenteren met eten is alleen maar meer en meer geworden door de jaren heen, totdat ik op een gegeven moment wel elk uur zat na te denken over wat ik allemaal nog wilde koken. Het probleem waar ik echter vaak tegenaan liep: Als een gerecht erg succesvol was, en vriendlief dan een maand later nogmaals vroeg om datzelfde gerecht te maken, dan zat ik met de handen in het haar. Want… hoe deed ik dat toen ook alweer? Recepten onthouden bleek niet een van mijn sterke kanten, nu nog steeds niet overigens (ik pak nog steeds mijn eigen recepten erbij als ik iets nog een keer maak). Dus ik besloot mijn recepten te gaan documenteren, en waarom dan niet gelijk online zodat ik er ook andere mensen een plezier mee kan doen en vooral mee kan inspireren? Zo werd ‘Knoeien met Inge‘ geboren.

Waarom ‘Knoeien met Inge’?

Nou, vrij simpel. Mijn keuken is steevast een grote bende nadat ik los ben gegaan op een nieuw recept, tot vervelens toe voor Pim. Toch, ondanks dat geknoei op en aan het aanrecht, is het me tot nu toe altijd gelukt om iets smaakvols op tafel te zetten (Okee, op die ene keer na dat ik net iets te veel pepers in de pasta had gedaan). Ik wil dus vooral laten zien dat het altijd moet lukken om een lekker gerecht op tafel te toveren, ondanks dat je wellicht een grote kookkluns bent net zoals ik. Ben dan wel net zo slim als ik, want wie bij ons thuis kookt hoeft de afwas niet te doen! (Ofja, anno 2018 komt dat dus neer op het inruimen van de vaatwasser). Maar ach, als het eten gesmaakt heeft, dan maakt dat beetje rommel toch niet meer uit?!

Wat kun je vinden op dit blog?

Ik vind het heerlijk om nieuwe receptjes uit te proberen, zowel zoet als hartig. Soms gezond, soms ongezond, als het maar lekker is! Soms laat ik me inspireren door anderen, soms verzin in de recepten helemaal zelf. Meestal is Pim ‘the lucky one’ om mijn gerechten te proeven, maar ik vind het ook heerlijk om vrienden of familie uit te nodigen en dan voor hen uitgebreid te koken. Ik heb geen koksopleiding gehad en probeer middels dit blog te laten zien dat het niet altijd moeilijk is om een culinair gerecht op tafel te toveren. Als het mij lukt, zal het jou vast ook lukken. Daarom probeer ik ook mijn recepten zo precies mogelijk uit te schrijven. Mocht je toch nog ergens vragen over hebben, neem dan gerust contact met me op.

Wat ik vooral belangrijk vind is dat ingrediënten zoveel mogelijk vers zijn, en niet tot zelden kant en klaar uit een pakje. Dat is namelijk 1. heeeeeeel veel lekkerder en 2. veel gezonder omdat je zelf de hoeveelheid zout e.d. kan bepalen. Dat wil zeker niet zeggen dat er geen goede producten uit een pakje bestaan. Natuurlijk maak ik het mezelf ook af en toe makkelijk door een pakje te gebruiken, na een lange werkdag bijvoorbeeld. Daar is ook zeker niets mis mee, maar ik probeer dit te beperken. Op deze website vind je veel recepten die laten zien hoe makkelijk de pakjes vervangen kunnen worden. Maar ook af en toe een recept dat wel een pakje zal gebruiken.

Daarnaast zal ik af en toe een ‘foodstory’ delen. Dit kan een culinair reisverslag zijn van een vakantie of een ander soort verslag, in elk geval zal het altijd met eten te maken hebben.

Wat wil ik ervoor terug?

He-le-maal niets! Ik doe dit met alle liefde en vind het juist ontzettend leuk als ik anderen ermee inspireer. Als je me dan toch graag een plezier wilt doen, neem dan een leuk kiekje als je een gerecht van mij gemaakt hebt. Mail dit naar me toe of post het op Facebook of Instagram met de juiste tags! Ik word altijd ontzettend vrolijk van zulke foto’s en dat motiveert me juist om nog beter mijn best te doen voor jullie!

Dus, vind je net als ik koken leuker dan afwassen, maar kun je nog wat hulp gebruiken met lekkere recepten? Doorzoek dit blog en je vindt vast iets wat je lekker vindt en zo op tafel tovert!

Oh, en ik hoor heel graag van je als je nog tips, vragen of andere opmerkingen hebt, je kunt dan altijd mailen naar info@knoeienmetinge.nl!

Veel kook/knoei plezier!

Inge

knoeien met inge

Delen
FacebookTwitterPinterestLinkedinWhatsappEmail

About Me

About Me

Hoi! Ik ben Inge en ik hou van koken, eten en reizen. Via deze blog neem ik je graag mee op culinaire ontdekkingstocht door middel van recepten, reisverslagen en meer. Veel leesplezier!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in!

Volg je me al op Facebook?

Facebook

Meest recente berichten

  • Pasta pesto met spinazie
  • Jalapeno poppers
  • Gevulde eitjes met biet en vadouvan
  • Truffel lasagne met prosciutto
  • Pittige pompoensoep met pastinaak, gember en vadouvan

Recepten zoeken

Pinterest

@knoeienmetinge

Social Media

Facebook Instagram Pinterest Email

Populair deze week

  • Inge ontdekt: Citytrip naar Rome

  • Witte chocolade cheesecake met frambozen

  • Mama’s duuvelkesvleisj (duiveltjesvlees)

  • Zo maak je de ultieme pizzarette tafel

  • Zo maak je de ultieme Indische rijsttafel

  • Echte Indiase Butter Chicken (Murgh Makhani)

  • Knoflookgarnalen uit de oven

  • Oma’s advocaattaart met cognac

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

Thanks for visiting @2020 - Knoeien met Inge


Back To Top
Vind je het goed als ik digitale cookies verzamel? Zo krijg je de best mogelijke gebruikerservaring op mijn blog OK Meer info
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT