Koraal Tuile – Lace Tuile

door Inge

Dit is echt het makkelijkste recept waar je indruk mee maakt ever! Ofja, het is natuurlijk geen op zichzelf staand gerecht, je zult het altijd met iets moeten serveren. Maar deze ‘koraal tuile’ of ook wel lace tuile genoemd, is echt geniaal mooi. Je kunt het wat mij betreft bij elk zoet en hartig gerecht serveren, omdat het heel neutraal van smaak is en eigenlijk vooral voor de mooi op je bord ligt. Ik voegde daarom zout toe na het bakken, waardoor het ineens een gigantische smaaktransformatie onderging. Van smakeloos krokantje ging het naar bijna popcorn-achtig koekje. Echt geniaal gewoon.

Ik moet er wel gelijk eerlijk bij vertellen, dit recept van deze koraal tuile heb ik niet zelf verzonnen. Ik zag deze tuile op het youtube kanaal van KYND FOOD. Zoals verteld moest ik natuurlijk mijn eigen toevoeging doen, en dat deed ik in de vorm van zout. Ik serveerde deze tuiles bij het kerstdessert, samen met chocolademousse en frambozensorbet. Dat was echt een topcombinatie, al zeg ik het zelf. Je kunt de tuiles door middel van kleurstof elk kleurtje geven wat je wilt. Ik kleurde ze rood omdat dit goed kleurde bij de sorbet.

Ohja, nog even over die naam. Ik weet dus eigenlijk helemaal niet of er echt al een Nederlandse naam voor deze boys is, maar in het Engels heten ze dus ‘Coral tuiles’ oftewel Koraal tuilse. Deze naam is natuurlijk toegekend omdat ze op het prachtige onderwater koraal lijken. Ze worden ook wel ‘Lace tuiles’ genoemd, wat vertaalt naar ‘kant’, je weet wel, net zoals je BH of je string.

koraal tuile
koraal tuile

Koraal tuiles - Lace tuiles

Print
Porties: ~10 stuks Voorbereiden: Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 3.8/5
( 10 stemmen )

Ingrediënten

 • 60 gram plantaardige olie
 • 50 gram water
 • 10 gram bloem
 • kleurstof naar keuze
 • zeezout

STAPPENPLAN

 1. Meng de olie, het water en de bloem in een kom goed door elkaar totdat je geen klontjes meer hebt.
 2. Voeg beetje bij beetje de kleurstof toe totdat je de juiste kleur hebt. Hou er rekening mee dat de kleur van het uiteindelijke koekje nog ietsje feller wordt.
 3. Verhit een koekenpan op laag vuur. Zorg ervoor dat de koekenpan echt een goed gelijke bodem heeft, en dus niet helemaal is kromgetrokken.
 4. Schenk een lepel van de mix in de koekenpan en laat dit net zolang bakken totdat het niet meer bubbelt. Let op: dit gaat best wel een beetje spetteren, dus doe een schort aan.
 5. Schep voorzichtig met een spatel uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi gelijk met zeezout.
 6. Herhaal deze stappen totdat je beslag op is. Meng telkens je beslag even goed voordat je een nieuwe lepel in de koekenpan schenkt.
 7. Smakelijk!
koraal tuile
lace tuile

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

4 reacties

Anne 26 augustus 2020 - 15:26

Beste Inge
Koraal Tuiles kan je die van te voren maken en hoe dan bewaren ??

Reply
Inge 1 september 2020 - 14:07

Beste Anne,

Je kunt ze zeker van tevoren maken. Ik bewaarde ze gewoon in een plastic doosje met keukenpapier ertussen. Voorzichtigheid is wel geboden gezien ze snel kunnen breken.
Maar als je ze zo dicht in een doosje bewaard zouden ze wel enkele daagjes lekker moeten blijven.

Succes!
Inge

Reply
Vera 17 juli 2021 - 12:25

Hallo, het lukt me niet om deze Tuile te maken, ze blijven onsamenhangende. Weet jij misschien waaraan dat ligt? Alvast bedankt, Vera

Reply
Inge 22 juli 2021 - 09:24

Hi Vera,
Dat is vanaf een afstandje lastig te beoordelen. Bak je ze lang genoeg door? En laat je ze daarna rustig afkoelen?

Reply

Plaats een reactie