Koraal Tuile – Lace Tuile

door Inge

Dit is echt het makkelijkste recept waar je indruk mee maakt ever! Ofja, het is natuurlijk geen op zichzelf staand gerecht, je zult het altijd met iets moeten serveren. Maar deze ‘koraal tuile’ of ook wel lace tuile genoemd, is echt geniaal mooi. Je kunt het wat mij betreft bij elk zoet en hartig gerecht serveren, omdat het heel neutraal van smaak is en eigenlijk vooral voor de mooi op je bord ligt. Ik voegde daarom zout toe na het bakken, waardoor het ineens een gigantische smaaktransformatie onderging. Van smakeloos krokantje ging het naar bijna popcorn-achtig koekje. Echt geniaal gewoon.

Ik moet er wel gelijk eerlijk bij vertellen, dit recept van deze koraal tuile heb ik niet zelf verzonnen. Ik zag deze tuile op het youtube kanaal van KYND FOOD. Zoals verteld moest ik natuurlijk mijn eigen toevoeging doen, en dat deed ik in de vorm van zout. Ik serveerde deze koraal tuiles bij het kerstdessert, samen met chocolademousse en frambozensorbet. Dat was echt een topcombinatie, al zeg ik het zelf. Je kunt de tuiles door middel van kleurstof elk kleurtje geven wat je wilt. Ik kleurde ze rood omdat dit goed kleurde bij de sorbet.

Ohja, nog even over die naam. Ik weet dus eigenlijk helemaal niet of er echt al een Nederlandse naam voor deze boys is, maar in het Engels heten ze dus ‘Coral tuiles’ oftewel Koraal tuiles. Deze naam is natuurlijk toegekend omdat ze op het prachtige onderwater koraal lijken. Ze worden ook wel ‘Lace tuiles’ genoemd, wat vertaalt naar ‘kant’, je weet wel, net zoals je BH of je string. Hoe dan ook, deze koraal tuiles / lace tuiles zorgen voor gegarandeerde oohs en aahs aan tafel!

koraal tuile
koraal tuile

Koraal tuiles - Lace tuiles

Print
Porties: ~10 stuks Voorbereiden: Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 3.4/5
( 16 stemmen )

Ingrediënten

  • 60 gram plantaardige olie (ik gebruik zonnebloemolie)
  • 50 gram water
  • 10 gram patentbloem
  • kleurstof naar keuze (op waterbasis)
  • zeezout

STAPPENPLAN

  1. Meng de olie, het water en de bloem in een kom goed door elkaar met een garde totdat je geen klontjes meer hebt.
  2. Voeg optioneel beetje bij beetje de kleurstof toe totdat je de juiste kleur hebt. Hou er rekening mee dat de kleur van het uiteindelijke koekje nog ietsje feller wordt, dus je hebt niet extreem veel kleurstof nodig.
  3. Verhit een koekenpan op laag vuur. Zorg ervoor dat de koekenpan echt een goed gelijke bodem heeft, en dus niet helemaal is kromgetrokken.
  4. Roer de mix nogmaals goed door met de garde. Schenk een lepel van de mix in de koekenpan en laat dit net zolang bakken totdat het niet meer bubbelt. Let op: dit gaat best wel een beetje spetteren, dus doe een schort aan.
  5. Schep voorzichtig met een spatel uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi gelijk met zeezout.
  6. Herhaal deze stappen totdat je beslag op is. Meng telkens je beslag weer even goed voordat je een nieuwe lepel in de koekenpan schenkt. Water en olie mengen niet, dus als het mengsel even staat gaat het weer scheiden. Voor een stevige koraal met relatief kleine gaatjes moet het echt goed gemengd zijn. Hoe minder goed je mengt, hoe grover de gaten zullen zijn. Dit is ook erg mooi, maar ook wat instabieler.
  7. Smakelijk!

NOTITIES

Je kunt de koraal tuiles afgesloten best een dag of een paar dagen bewaren. Leg een vel keukenpapier tussen de tuiles zodat ze niet breken.

koraal tuile
lace tuile

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie