Aardbeien sorbet ijs met basilicum

door Inge

Zelf sorbet maken is echt leuk om te doen en kost niet veel werk. Zeker met de zomer in aantocht wordt het tijd om je vriezer vol te stoppen met lekker ijs. Eerder al maakte ik meerdere ijsrecepten, zoals deze frambozensorbet en dit rozemarijn-ijs. Ik vind het altijd wel leuk om een beetje out of the box te gaan met smaken.

Zo maakte ik dus geen ‘gewone’  frambozensorbet, maar voegde ik rozenwater toe. Ook het rozemarijn-ijs is er natuurlijk niet eentje die je snel in de ijssalon aantreft, maar onterecht als je het mij vraagt. Ijssalon Intelligentia in Eindhoven is wat mij betreft de koning in unieke ijssmaken. Zeker een bezoekje waard als je in Eindhoven op Strijp-S bent.

Deze keer combineerde ik aardbeien met basilicum in dit aardbeien sorbet ijs. Dat is voor mij geen vreemde combinatie. Eerder at ik deze combinatie bijvoorbeeld al toen ik bij Cafe Louis mocht gaan eten. Ook combineerde ik basilicum zelf al eens eerder in roomijs, maar dan met blauwe bessen.

Ik serveerde dit aardbeien sorbet ijs met verse aardbeien en een koraal tuile. Die koraal tuile is mijn go-to recept voor een sjieke touch aan je gerecht. Het is echt zoooo mega simpel om te maken maar ziet er gelijk mega imposant uit. Verwacht ‘ooh’s en aah’s’ als je daarmee aan tafel verschijnt! Al met al dus een simpel maar doeltreffend dessert.

 

aardbeien sorbet ijs basilicum
sorbetijs maken met aardbeien en basilicum

Aardbeien sorbet ijs met basilicum

Print
Porties: 700 gram ijs Voorbereiden: Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 4.5/5
( 2 stemmen )

Ingrediënten

  • 500 gram (diepvries)aardbeien 
  • 200 gram suiker
  • 20-25 gram verse basilicum

STAPPENPLAN

  1. Verwarm de suiker met 250 gram water in een pan totdat alle suiker is opgelost.
  2. Haal de basilicumblaadjes van de takjes af.
  3. Doe de bevroren aardbeien met het suikerwater en de basilicumblaadjes in de keukenmachine en maal fijn. Wanneer je net als ik alleen een klein bakje hebt voor de keukenmachine, kun je dit in 2 delen doen. Heb je geen keukenmachine, dan kun je het ook met de blender of staafmixer proberen.
  4. Doe dit geheel in de ijsmachine en draai tot sorbetijs. Zet minimaal 4u in de vriezer om verder op te stijven.
  5. Wanneer je geen ijsmachine hebt kun je de mix direct in de vriezer zetten. Roer elke 30 minuten door met een vork om ijskristallen te voorkomen. 
  6. Smakelijk!
aardbeien sorbet ijs met basilicum

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

2 reacties

Ilona 9 mei 2021 - 08:00

Jaaaa die heb ik gewoon al mogen proeven! Was echt heerlijk Inge. En die tuilles ga ik onthouden. Zo simpel en zo lekker.

Reply
Inge 28 mei 2021 - 11:05

<3 <3 <3

Reply

Plaats een reactie