Kruidige pastinaakcake met limoncello frosting

door Inge

Voor wie het misschien nog niet meegekregen had, ik ben een ‘foodies friend’ voor 2020. En als foodies friend heb ik het recept voor deze pastinaakcake met limoncello frosting gemaakt. Wat houdt dat precies in? Foodies is een tijdschrift met recepten en allerlei andere verhalen over eten en koken. Sinds vorig jaar kiezen ze elk jaar een groepje ‘vrienden’ uit, die voor hen enkele recepten ontwikkelen. 

Foodies magazine komt elke maand uit, maar ik zal in totaal 3 keer een recept ontwikkelen voor hen. Het eerste recept dat ik ontwikkelde was voor de editie van februari. Het thema van deze maand was ‘home baked’ en het ingrediënt waar ik iets mee mocht verzinnen was pastinaak. Daar kun je natuurlijk allerlei kanten mee op dus al snel stroomde mijn hoofd boordevol ideetjes. Pastinaak is echt een van mijn favoriete groenten voor de koudere maanden.

Zo had ik het idee om een Duitse reibekuche te maken van pastinaak, waar de originele versie natuurlijk met aardappel gemaakt wordt. Dit idee heb ik uitgeprobeerd maar was iets minder succesvol. Niet slecht, maar ik was niet tevreden genoeg. Tijd voor een nieuwe poging dus. Ik ging voor pommes duchesse van pastinaak, maar ook die waren niet zoals ik ze hebben wilde.

Mijn laatste optie was een pastinaakcake en BAM, schot in de roos! Man wat ben ik trots op deze cake! Nou denk je misschien ‘huh, pastinaak in je cake?’, maar denk maar eens aan de populariteit van worteltaart. Het is dus helemaal niet zo gek om groente in je taart te stoppen. Sterker nog, ik vind dat deze pastinaakcake ontzettend smeuïg is, waarschijnlijk juist door de pastinaak. 

De limoncello frosting is fris maar toch romig, wat een goeie tegenhanger is van de specerijen die je in de cake gebruikt. De pastinaakchips bovenop zijn dan weer lekker knapperig en een zoute tegenhanger van al dat zoet. Had ik al gezegd dat ik trots was op deze cake? En met de pastinaakchips doe je ook nog eens zoveel mogelijk aan ‘no waste’, want je gebruikt hier de schillen van de pastinaak voor. Echt zo lekker, dit doe ik dus altijd als ik met pastinaak kook, zie bijvoorbeeld deze soep of deze puree. Yum!

Heb je de foodies editie van februari gemist? No worries! Het recept van deze cake vind je nu ook hier.

kruidige pastinaakcake met limoncello frosting en pastinaakchips
kruidige cake van pastinaak met limoncello frosting en pastinaak chips

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie