Regenboog cheesecake met witte chocolade

door Inge

Is het geen cutie, deze regenboog cheesecake? Ik ben er echt verliefd op. Ik mocht hem maken voor de verjaardag van de dochter van een vriendin. De bedoeling was eerst een cijfertaart zoals ik eerder al maakte, maar omdat de verjaardag vanwege corona gesplitst gevierd moest worden kozen we voor twee van deze schatjes.

Als basis voor deze cheesecake gebruikte ik mijn witte chocolade cheesecake met frambozen. Hier deed ik enkele aanpassingen aan en de frambozenlaag liet ik weg. In plaats daarvan serveerde ik hem met verse aardbeitjes en zelfgemaakte meringue schuimpjes. Je kunt ook wat witte chocoladeschotsen maken voor erop, of bestrooien met eetbare confetti natuurlijk! De witte chocoladevulling verdeelde ik in vijf porties die ik elk een kleurtje gaf. Ik gebruik hiervoor de gel kleurstof van Wilton. 

Qua formaat heb ik een springvorm van 18cm aangehouden. Dit was voldoende voor het aantal personen (9-12, afhankelijk van hoe groot je de stukken snijdt natuurlijk). Omdat het een relatief kleine maat is wordt deze regenboog cheesecake wat hoger, waardoor je de regenbooglaagjes extra goed kunt zien. Mijn proeftaart maakte ik met een maatje groter. Dat gaat ook prima hoor, maar dan zijn de laagjes dus gewoon net wat dunner.

Wat vind ik het toch altijd leuk om zo’n taartjes te maken. Het kost me meer dan dat het me oplevert natuurlijk, maar voor goede vrienden doe ik dat graag. Het kost me ook vaak wat extra grijze haren, want ergens gedurende het proces raak ik vaak in paniek. Dan denk ik ‘wat nou als er iets mis gaat en ze zometeen geen taart hebben?’ Gelukkig is die paniek altijd ongegrond gebleken en dat is natuurlijk ook de reden dat ik altijd een proeftaartje maak van tevoren. 

regenboog cheesecake
regenboog cheesecake

Regenboog cheesecake met witte chocolade

Print
Porties: 9-12 personen Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 3.7/5
( 3 stemmen )

Ingrediënten

Voor de bodem:

 • 180 gram Maria biscuits
 • 1 el suiker
 • 100 gram roomboter

Voor de vulling:

 • 200 gram witte chocolade
 • 250 gram verse slagroom
 • 250 gram mascarpone
 • 300 gram monchou
 • 2 el citroensap
 • 3 blaadjes gelatine
 • 50 gram suiker
 • kleurstof in regenboogkleuren

Voor de topping:

 • 250 ml slagroom
 • 1 zakje klopfix
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 bakje verse aardbeien
 • (optioneel) eetbare confetti

 

STAPPENPLAN

 1. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine (of met de hand). Smelt de boter met de suiker en voeg samen. Meng goed door elkaar en verdeel over een met bakpapier beklede springvorm. Ik gebruikte een springvorm van 18cm. Iets groter kan ook maar dan worden je laagjes dunner. Druk de koekjes goed aan en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
 2. Hak de chocolade grof en smelt deze au bain marie. Week de gelatine in koud water.
 3. Klop de slagroom (voor de vulling) lobbig en zet apart.
 4. Meng de mascarpone met de monchou en de suiker. 
 5. Verhit het citroensap in een klein schaaltje (in de magnetron bijvoorbeeld) en smelt hierin de blaadjes gelatine. Roer totdat de gelatine is opgenomen.
 6. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de mascarpone-monchou mix en meng goed door elkaar. Doe hetzelfde met het citroensap. Als laatste gaat de lobbig geklopte slagroom erdoor. Meng goed tot een egale mix.
 7. Verdeel deze mix over 5 bakjes (of de hoeveelheid kleurtjes die je wilt gebruiken). Voor 5 bakjes komt dit neer op ongeveer 200 gram per bakje. Voeg de kleurstoffen toe aan de bakjes en roer goed door elkaar.
 8. Verdeel de verschillende kleuren vulling over de koekbodem. Strijk elke laag voorzichtig goed en strak uit voordat je de volgende laag erop doet.
 9. Zet dit geheel minimaal 3u in de koelkast om op te stijven.
 10. Klop voor de topping de slagroom met de vanillesuiker en klopfix stijf. Schep in een spuitzak met kartelmondje.
 11. Was de aardbeien en snij door de helft.
 12. Haal de cheesecake voorzichtig uit de springvorm en verplaats naar je taartplateau. Doe eventueel onderop een toefje slagroom om schuiven te voorkomen. Indien nodig/gewenst, kun je een paletmes warm maken (onder de hete kraan of middels vuur) en hiermee voorzichtig langs de rand van de cheesecake gaan. Zo maak je de randen weer helemaal glad.
 13. Spuit de slagroom in een mooi patroon op de taart en bedek met de verse aardbeien en eventueel eetbare confetti.
 14. Smakelijk!
regenboog cheesecake

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

3 reacties

Kaylee 9 juni 2021 - 06:08

Hi Inge!
Hoe lang van te voren kan je deze taart maken?
Gr. Kaylee

Reply
Inge 11 juni 2021 - 13:14

Hi Kaylee,

Ik gok dat je deze taart zo’n 3 dagen veilig kunt bewaren, dus max 3 dagen van tevoren bereiden. Misschien ook wel wat langer, maar dat heb ik zelf niet eerder geprobeerd.
Ik zou er wel voor kiezen om de eventuele versiering pas op het allerlaatst op de taart te doen. Sommige sprinkles kunnen hun kleur af gaan geven aan de slagroom wanneer ze langer staan. En ook aardbeien zijn natuurlijk vers het allerlekkerste.

Ik ben heeeeeeeeel benieuwd naar het resultaat natuurlijk! Stuur je een fotootje?

Succes!
Inge

Reply
Kaylee 11 juni 2021 - 17:28

Dank voor je reactie! Ik zal zeker een fotootje sturen. Ik maak m wel in een iets grotere springvorm, dus hij zal niet zo mooi hoog zijn. Ik ga er vanavond mee beginnen!

Reply

Plaats een reactie