Luchtige chocolademousse

door Inge

Deze luchtige chocolademousse smelt in je mond! Zo heerlijk luchtig dat je er bijna twee tegelijk op zou eten! Lekker met wat verse vruchtjes voor de frisheid! Maar ook met merengue kisses is deze mousse erg lekker, of met koraal tuiles. Koraal tuiles staan ook nog eens supermooi erbij en ze zijn heel erg simpel om te maken!

Vroeger kreeg ik bij oma thuis altijd hemelse modder. Die was zooooo extreem goddelijk lekker, maar helaas heeft niemand het recept hiervan opgeslagen. Oma is niet meer dus het geheim van haar hemelse modder zal geheim blijven. We hebben thuis al meerdere pogingen gedaan om ook maar in de buurt te komen van de hemelse modder van oma. Maar hoe we het ook doen, we komen eigenlijk altijd uit op chocolademousse in plaats van hemelse modder. Nou is er natuurlijk ook helemaal niets mis met een goede, luchtige chocolademousse. Maar die drang naar het hemelse modder recept blijft. De zoektocht blijft dus doorgaan, maar stiekem vindt niemand dat erg.

Ik maakte ook al eens een witte chocolademousse. Dat is echt een kwestie van smaak. Persoonlijk hou ik minder van witte chocolade, dus deze luchtige chocolademousse van gewone chocolade is mijn favoriet. Maar geef ze beiden eens een kans. Of misschien is het wel leuk om een mix te maken tussen te 2?! In tegenstelling tot in mousse, is witte chocolade juist wel weer mijn favoriet in een cheesecake. In deze cheesecake met frambozen om precies te zijn. Dat blijft dan wel weer echt een winnaar.

*Dit is een update van een recept uit 2016.

 

luchtige chocolademousse
luchtige chocolademousse
koraal tuile

Luchtige chocolademousse

Print
Porties: 4-5 personen Voorbereiden: Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 4.4/5
( 5 stemmen )

Ingrediënten

 • 120 gram pure chocolade
 • 3 eieren, gesplitst in eidooiers en eiwit
 • 50 gram kristalsuiker
 • 125 ml slagroom (ongeklopt)

STAPPENPLAN

 1. Smelt de chocolade au bain marie.
 2. Mix in een andere kom de eidooiers met de suiker, totdat er een lichtgeel romig mengsel ontstaat. Dit kan met de hand of met de mixer.
 3. Meng de gesmolten chocolade langzaam erdoor. Doe dit langzaam en blijf goed roeren zodat de warmte van de chocolade niet je ei laat stollen.
 4. Klop in een vetvrije en schone kom de eiwitten stijf. Doe de helft van de eiwitten bij het chocolademengsel en meng dit voorzichtig door elkaar totdat de kleur weer egaal is. Doe dan de rest van het eiwit erbij en meng ook dit voorzichtig erdoorheen. De voorzichtigheid is nodig omdat je anders alle lucht uit je mix slaat, waardoor je mousse zwaarder zal worden.
 5. Klop de slagroom half op (lobbig) en spatel ook dit voorzichtig door je chocolademix.
 6. Verdeel dit over bakjes of glaasjes (4 of 5) en zet dit ten minste 1u in de koelkast om op te stijven.
 7. Je kunt het serveren met wat extra slagroom of bijvoorbeeld verse vruchtjes. Wil je nog iets extra's doen? Je kunt ook merengue kisses, koraal tuiles of getempereerde chocolade erbij serveren.
 8. Smakelijk
lace tuile

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie