Luchtige chocolademousse

Deze chocolademousse smelt in je mond! Zo heerlijk luchtig dat je er bijna twee tegelijk op zou eten! Lekker met wat verse vruchtjes voor de frisheid!

Bereidingstijd: ~30 min (+1u koeltijd)        Moeilijkheid (1 t/m 5): **

Ingredienten voor 4-5 personen:

  • 100 gram pure chocolade
  • 3 eieren, gesplitst in eidooiers en eiwit
  • 50 gram kristalsuiker
  • 125 ml slagroom (ongeklopt)

Stappenplan:

Smelt de chocolade au bain marie.

Mix in een andere kom de eidooiers met de suiker, totdat er een lichtgeel romig mengsel ontstaat. Dit kan met de hand of met de mixer.

Meng de gesmolten chocolade langzaam erdoor. Doe dit langzaam en blijf goed roeren zodat de warmte van de chocolade niet je ei laat stollen.

Klop in een vetvrije en schone kom de eiwitten stijf. Doe de helft van de eiwitten bij het chocolademengsel en meng dit voorzichtig door elkaar totdat de kleur weer egaal is. Doe dan de rest van het eiwit erbij en meng ook dit voorzichtig erdoorheen. De voorzichtigheid is nodig omdat je anders alle lucht uit je mix slaat, waardoor je mousse zwaarder zal worden.

Klop de slagroom half op (lobbig) en spatel ook dit voorzichtig door je chocolademix.

Verdeel dit over bakjes of glaasjes (4 of 5) en zet dit ten minste 1u in de koelkast om op te stijven.

Je kunt het serveren met wat extra slagroom of bijvoorbeeld verse vruchtjes. Wil je nog iets extra’s doen? Je kunt ook merengue kisses of getempereerde chocolade erbij serveren.