Witte chocolademousse

door Inge

Stiekem maakte ik deze chocolademousse als onderdeel van een taart (stay tuned!), maar ik maakte ietsje meer van de mousse zodat ik ook nog deze schattige glaasjes kon vullen en als toetje kon serveren. Eerder al maakte ik deze chocolademousse van pure chocolade, die ook echt verrukkelijk is. Maar deze witte chocolademousse mag er ook absoluut wezen! Door het gebruik van de griekse yoghurt is hij niet heel zwaar en heeft hij zelfs een frisse ondertoon. Ik eet chocolademousse altijd het liefste met rood fruit, maar je kunt het zo gek niet bedenken of het is lekker erbij. Misschien iets om morgen je vader mee te verrassen? Je kunt de mousse natuurlijk ook heel ‘mannelijk’ maken door bijvoorbeeld te toppen met stukjes banaan, crispy bacon en chocoladesaus.

Bereidingstijd: ~20 min  (+120min koeltijd)     Moeilijkheid (1 t/m 5): **

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 200 gram witte chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 150 gram griekse yoghurt
  • 1 blaadje gelatine

Extra benodigdheden:

  • (hand) mixer

Stappenplan:

Hak de chocolade in kleine stukjes.

Week de gelatine in koud water.

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Haal dan de kom van de hittebron af.

Knijp het water uit de gelatine en voeg dit toe. Roer goed door totdat de gelatine gesmolten is.

Voeg de yoghurt toe en roer ook dit goed door.

Klop de slagroom lobbig tot stijf. Voeg de chocolade-yoghurt toe en roer rustig door elkaar met een spatel.

Verdeel dit over je bakjes en laat minstens 2u in de koeling staan om stijf te worden.

Serveer bijvoorbeeld met rood fruit en gemalen koekjes of noten. Wil je een echte calorie-bom serveren, dan issie absoluut ook lekker met karamel, nootjes en donkere chocoladevlokken.

Smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk