Frambozensorbet met rozenwater

door Inge

Dit was voor het eerst dat ik zelf sorbetijs gemaakt heb. En het blijkt echt super super super simpel te zijn. Nog veel sneller dan roomijs zelfs. En zo lekker fris. Niet alleen in de zomer is dit frambozensorbet echt een winnaar, ook bij een diner. Ik serveerde het zelf tijdens ons kerstdiner, met een lepel chocolademousse, verse frambozen en een koraaltuile erbij. Dat was dus echt een topdessert als je het mij vraagt. En mijn gasten waren het met me eens.

Ik voegde zelf rozenwater toe aan dit sorbetijs, maar dat is optioneel. Rozenwater is, indien in de juiste hoeveelheid gebruikt, echt een fijne toevoeging aan veel gerechten. Als je er echter teveel van gebruikt dan smaakt je eten teveel naar bloemen en dat is dan weer niet lekker. De hoeveelheid in dit recept vond ik perfect, maar je kunt ook beginnen met minder en dan beetje bij beetje meer toevoegen terwijl je tussendoor goed proeft. Of je laat het helemaal weg.

En die kleur! Nou zijn veel recepten met framboos erin simpelweg echt geniaal qua kleur. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar deze cheesecake. Maar echt, zeker naast die bruine chocolademousse die ik erbij serveerde, echt geniaal. Ik kijk nu al uit naar de zomer, dan kan ik ongegeneerd deze frambozensorbet opnieuw maken en opeten. Of misschien ga ik wel eens wat andere smaakjes uitproberen. Want ik was zo snel klaar met deze frambozensorbet, een kind kan de was doen. 

frambozensorbet
frambozen sorbet ijs rozenwater
frambozensorbet

Frambozensorbet met rozenwater

Print
Porties: 10 bolletjes Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 4.5/5
( 2 stemmen )

Ingrediënten

 • 500 gram diepvriesframbozen (vers kan ook)
 • 200 gram witte basterdsuiker
 • 200 ml water
 • rasp en sap van 1 citroen
 • 1 blaadje gelatine
 • 0,5 tl rozenwater (optioneel)

STAPPENPLAN

 1. Week het blaadje gelatine in koud water
 2. Doe het water en de suiker in een steelpannetje en verwarm totdat de suiker opgelost is
 3. Knijp het gelatineblaadje uit en doe dit bij het water erbij. Roer door totdat het is opgelost.
 4. Doe de frambozen in een blender of keukenmachine en voeg het suikerwater toe.
 5. Blend alles tot een mooie egale massa. Voeg ook de citroenrasp en sap toe en blend nogmaals goed door.
 6. Optioneel kun je het rozenwater toevoegen. Ik vond dat er heel lekker bij, maar dit is een smaak. Zonder rozenwater is dit sorbet ijs ook al heerlijk.
 7. Je kunt nu de mix zeven om de frambozenpitjes eruit te halen. Dit is optioneel en kun je ook overslaan.
 8. Indien je sorbet nog goed bevroren is door de diepvriesframbozen, dan kun je het ijs nu rechtstreeks in de vriezer doen. 
 9. In mijn geval was het alweer flink ontdooit dus ik heb ervoor gekozen om het sorbetijs eerst in de ijsmachine te draaien voordat ik het in de vriezer deed. Heb je geen ijsmachine, zet het dan rechtstreeks in de vriezer maar roer elke 20 minuten door totdat het echt bevroren is. Zo voorkom je ijskristallen.
 10. Smakelijk!
frambozensorbet

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie