Gnocchi met tomatensaus, chorizo & pesto

door Inge

Wij houden thuis ontzettend van gnocchi (spreek uit: njokkie). Heerlijke fluffy kussentjes druipend in een lekkere saus, overstrooid met wat kaas, what more would you want? Toch staat het niet vaak op tafel want ik vergeet het vaak omdat ik er niet mee opgegroeid ben. Toen ik recent online aan het shoppen was (boodschappen dus) scrollde ik er ineens langs en wist ik meteen dat ik deze gnocchi met tomatensaus, chorizo & pesto wilde maken. Want die chorizo, die lag al in mijn boodschappenmandje.

Ik koos deze keer ervoor om verse gnocchi bij de betreffende supermarkt te kopen. Want laten we eerlijk zijn, met een baby van 6 maanden oud heb je niet altijd tijd, energie of zin om uitgebreid te koken en dus maak ik het mezelf ook wel eens makkelijk. Niets mis met kant- en klare gnocchi trouwens, hij was erg lekker! Maar zelf maken is natuurlijk ook erg leuk. Eerder waagde ik al eens een poging, maar voor het perfecte foolproof gnocchi-recept kijk je natuurlijk bij Danoi! Ook maakte ik al eens deze vegetarische gnocchi met citroen en groene asperges.

Bij hen kun je ook lezen welke sauzen het beste bij gnocchi geserveerd kunnen worden. Als je iets van de Italiaanse keuken afweet, dan weet je wellicht ook dat de Italianen hun sauzen meestal heel simpel houden. Ik probeer er zelf altijd echt een volle maaltijd van te maken en voor ons betekent dat dat ik toch iets meer in de saus erbij doe, zoals in dit geval de chorizo en de ricotta. Misschien niet authentiek Italiaans, maar wel lekker!

gnocchi met tomatensaus, chorizo en pesto
gnocchi met tomatensaus chorizo pesto
gnocchi met chorizo en tomaat

Gnocchi met tomatensaus, chorizo & pesto

Print
Porties: 2 personen Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 stemmen )

Ingrediënten

  • 250 gram gnocchi
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 125 gram ricotta
  • 150 gram chorizo
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • 1 tl pesto
  • 1 el olie
  • 1 el geraspte pecorino of parmezaan

STAPPENPLAN

  1. Haal het vel van de chorizo af en snij in blokjes.
  2. Verhit een hapjespan en bak hierin de chorizo in enkele minuten uit totdat ze een beetje krokant zijn. Je hebt geen olie hiervoor nodig want de chorizo bevat voldoende eigen vet. Schep de chorizo uit de pan en bewaar het vrijgekomen chorizovet. Laat de chorizo uitlekken op keukenpapier.
  3. Pel en snipper intussen ook de ui en knoflook. Fruit dit op laag vuur aan in ongeveer 1 eetlepel van het vrijgekomen chorizo vet. Maak intussen het blik tomaten open en knip met een schaar de tomaten in iets kleinere stukken. Voeg na zo'n 5 minuten de tomaten en de italiaanse kruiden bij de ui in de pan. Laat dit zo'n 10 minuten pruttelen op laag vuur om het wat in te dikken.
  4. Breng intussen een ruime pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking. Zodra de gnocchi boven drijven zijn ze gaar. Schep ze uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. 
  5. Verhit een koekenpan met 1-2 el van het resterende chorizovet en bak hierin de gnocchi mooi goudbruin en lichtkrokant.
  6. Voeg de ricotta bij de tomatensaus en roer totdat het opgenomen is in de saus. Proef of de saus nog peper en zout nodig heeft en voeg dit naar smaak toe.
  7. Leng de pesto aan met de olie, zodat hij wat 'losser'  wordt.
  8. Schep de tomatensaus op de borden. Verdeel de gebakken gnocchi erover. Besprenkel met de pesto olie en bestrooi met de geraspte kaas. 
  9. Smakelijk!

NOTITIES

Ook lekker met geroosterde noten of een pangritata in plaats van kaas

gnocchi met tomatensaus pesto en chorizo

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie