Deze glutenvrije en lactosevrije kippenvleugels uit de oven met tamarinde en bacon komt uit MAN.FOOD. Dit fonkelnieuwe magazine van de makers van delicious.magazine is voor alle mannen die van koken houden. Waarom? Mannen zijn niet alleen anders dan vrouwen, ze koken ook anders. Denk bijvoorbeeld aan een flinke klomp vlees op de barbecue, of koken met allerlei gadgets. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat vrouwen dit niet doen of niet leuk vinden. Maar over het algemeen wagen mannen zich vaker aan de grovere manieren van koken.
Daarom dus een speciaal magazine voor mannen. Maar ik kan je verklappen dat ik het zelf ook een heerlijk magazine vond, ik heb hem nog niet afgestaan aan de man des huizes. In de eerste editie van het magazine vind je onderwerpen zoals ‘sushi from scratch’, ‘echte mannen eten vega’ en ‘BBQ met Jord Althuizen’. Ook ‘alles met bacon’ is een thema, en uit dit thema mag ik dit recept voor kipvleugeltjes met tamarinde en bacon met jou delen!
Kipvleugeltjes eten wij stiekem niet heel vaak thuis. Niet omdat we ze niet lekker vinden, maar dat gekluif is vaak zo onhandig. Maar deze kipvleugeltjes gaan zeker weten snel op het menu, want men oh men, ik ga watertanden van die foto!
Het originele recept maakt deze kippenvleugels uit de oven, maar ze kunnen natuurlijk ook op de barbecue of in de airfryer. Op de barbecue gaar je ze liefst niet direct op de heetste plek, omdat dan de suikers in de marinade snel kunnen verbranden.
Recepten: Jessica Brook Fotografie: Chris Court Styling: Kirstin Jenkins
Uit: MAN.FOOD (by delicious.) / DELICIOUSMAGAZINE.NL
Ingrediënten
- 4 el tamarindepasta
- 2 tenen knoflook, geperst
- 6 verse dadels, ontpit, kleingesneden
- 3 el vissaus
- 3 el lichte sojasaus
- 1 el sesamolie
- sap van 1 limoen
- 4 el vloeibare honing
- 1 kg kipvleugeltjes, gehalveerd op het gewricht
- 10-12 plakjes magere bacon zonder zwoerd
- kleine shisoblaadjes, om te bestrooien
Dipsaus
- 3 el rijstazijn
- 1 tl fijngeraspte gember
- 1 tl sesamolie
- 1 el vloeibare honing
- 2 bosuitjes, in ringetjes
STAPPENPLAN
- Doe de tamarindepuree samen met de knoflook en dadels in een hoge beker en pureer glad. Doe over in een grote kom en meng met de vissaus, sojasaus, sesamolie, het limoensap en de honing.
- Schep de kipvleugeltjes om in de marinade. Zet 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Snijd alle plakjes bacon dwars doormidden. Omwikkel alle kippenvleugeltjes met een spekreepje en leg ze met de naad omlaag op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de kipvleugeltjes 45 min. tot ze goudbruin en kleverig zijn. Keer ze elke 15 min. om en bestrijk met de rest van de marinade.
- Meng alle ingrediënten voor de dipsaus in een kleine kom.
- Bestrooi de kipvleugeltjes met shiso en serveer met de dipsaus.
NOTITIES
Tamarinde is tegenwoordig in de meeste grote supermarkten te koop, en ook bij de toko. Het zorgt voor een zuurtje in je gerecht.
Volg je me al op social media?
Facebook / Instagram / Pinterest
Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.