TexMex Gazpacho met gemarineerde garnalen & guacamole eieren

Als je me volgt op facebook of instagram wist je al dat ik weer uitgedaagd was voor een nieuwe bloginsiders challenge. De challenge werd deze keer gezet door Francesca Kookt en Santa Maria. Ik kreeg een hele doos vol producten van Santa Maria en kreeg de opdrachten hier verrassende TexMex gerechten mee te bedenken. TexMex is de Texaans-Mexicaanse keuken, welke veel overeenkomsten heeft met de Mexicaanse keuken, maar er zitten toch een paar nuance verschillen in. Mijn creatief brein heeft overuren gedraaid de afgelopen dagen, zoveel ideetjes had ik voor deze challenge. Ik wilde namelijk ECHT verrassen en laten zien hoe creatief je kan zijn met kant- en klare producten zoals deze.

Eerder al maakte ik deze crispy uienringen, ranch kipspiesjes & loaded potatoes met de producten van Santa Maria. Het recept op deze pagina serveerde ik als compleet voorgerecht, waarin ik 4 verschillende producten van Santa Maria wist te verwerken. Het is natuurlijk voor de hand liggend om tacokruiden te gebruiken om gehakt te kruiden en een wrap mee te vullen, maar je kunt het ook op hele andere manieren gebruiken. Dat heb ik proberen te laten zien in mijn verschillende gerechten voor deze challenge, je kunt namelijk echt veel meer en veel creatiever omgaan met kant en klare producten, waardoor je zelfs met zulke pakjes heel erg culinair kunt verrassen.

Over de foto’s ben ik niet 100% tevreden, ik was zo druk met mijn 3-gangen diner dat ik nog helemaal niet over styling had nagedacht en ik wilde mijn gasten nou ook weer geen koude aardappels voorzetten. Maar de smaak is goed, en verrassend, en dat is het allerbelangrijkste! Geeft mij des te meer reden om dit feestje nog eens over te doen zodat ik betere foto’s kan maken

Bereidingstijd: ~45min         Moeilijkheid (1 t/m 5): *

Ingrediënten voor 4 personen:

Soep:

  • 1 kg tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 witte ui
  • 1 potje Santa Maria Tacosaus
  • 1 bosje koriander
  • peper en zout
  • 1 wrap

Garnalen:

  • 1 bakje garnalen
  • 1 zakje Santa Maria taco kruidenmix
  • 2 el olie

Guacamole eieren:

  • 2-4 eieren
  • 1 avocado
  • 1 zakje Santa Maria guacamole mix
  • 1 potje sour cream
  • tacokruiden of gerookte paprikapoeder (optioneel)
  • bosui (optioneel)

Andere benodigdheden:

  • keukenmachine of staafmixer

Stappenplan:

Verwarm de oven op 180°C.

Mix de olie met de tacokruiden en doe de garnalen erbij, maar hou 1 eetlepel tacokruiden apart voor de eieren en de wrap. Laat dit minstens 30min marineren.

Kook de eieren in ongeveer 10 min gaar en giet er koud water overheen om het kookproces te stoppen.

Steek rondjes uit de wrap, of snij hem in stukken. Besprenkel de stukken met een beetje tacokruiden (hou nog steeds een beetje over voor de eieren) en spray er eventueel wat olie over. Bak ze krokant in de oven, dit duurt ongeveer 10min.

Snij de groentes voor de gazpacho grof en doe ze met de koriander in de keukenmachine of pureer ze met de staafmixer tot een soep. Ik koos er zelf voor om de helft door de zeef te halen en de achtergebleven stukjes weg te doen zodat de soep iets dunner zou worden.

Doe ook de tacosaus bij de soep en breng op smaak met peper en zout. Optioneel kun je er een scheutje olie bij doen en klaar is je gazpacho.

Snij de eieren door midden en haal de gele binnenkant eruit. Meng deze met de avocado, guacamole kruidenmix en een flinke lepel zure room tot een smeuïge massa. Eventueel kun je hier ook de keukenmachine voor gebruiken.

Doe de guacamolemix in een spuitzak. Heb je die niet, doe de mix dan in een zipperbag of boterhamzakje, waarvan je een puntje afknipt. Spuit toefjes op de eiwit-helften. Garneer met tacokruiden en eventueel wat bosui.