Pulled pork tostada

door Inge

Onlangs at ik een pulled pork tostada bij Local’s in Sittard. Die vond ik zo lekker dat ik besloot diezelfde week nog zelf een vergelijkbaar recept te maken. Nu is deze pulled pork tostada die ik thuis maakte toch wel echt weer compleet anders geworden dan hoe ik ze daar in het restaurantje at. Ik at daar geen avocado en koriander zure room erbij bijvoorbeeld, maar juist een saus van sriracha met augurk en kappertjes. Ook werd daar salade erbij geserveerd, waar ik het hield bij bosui en tomaat. Dat laat wel maar weer zien hoe fijn je kunt variëren met vergelijkbare recepten.

De pulled pork kun je natuurlijk heerlijk zelf maken. Als je er de tijd voor hebt zou ik dat zeker aanraden, want oh my god wat is dat lekker. Maar stiekem maar ook ik het mezelf wel vaker makkelijk, zeker op een doordeweekse avond. Bij bijvoorbeeld de Aldi kun je prima pulled pork kant en klaar kopen. Deze hoeft nog maar eventjes in de oven voordat je hem pulled. Het vlees is heerlijk mals, echter wel veel te subtiel qua smaak. Wanneer we deze pulled pork gebruiken, doe ik er dus altijd nog wat extra smaakmakers bij, zoals wat barbecuesaus voordat hij in de oven gaat. 

Eigenlijk is een tostada een soort verkapte Mexicaanse pizza van tortillawraps. Zo maakte ik ook eerder al deze tortizza’s met garnalen van tortillawraps. Deze vega variant van Joor Kitchen klinkt trouwens ook heerlijk! Je kunt alles op je tortizza doen wat je ook op een normale pizza doet natuurlijk. Maar het is het lekkerst natuurlijk met mexicaanse smaken, zoals het bedoeld is. Ik maakte trouwens ook eerder al deze taquitos met pulled pork en ananas salsa. Die waren ook echt goddelijk lekker, al zeg ik het zelf. Heb je al door dat wij van pulled pork houden?

pulled pork tostada
pulled pork tostada

Pulled pork tostada

Print
Porties: 2 personen Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 stemmen )

Ingrediënten

  • 1 portie pulled pork (zelfgemaakt of gekocht)
  • 2 grote of 4 kleine tortillawraps
  • 100 gram geraspte cheddar kaas
  • 125 gram zure room
  • 1 avocado
  • 3 bosui
  • 1 rode ui
  • 1 bosje koriander
  • 1-2 tomaten
  • 1 tl limoensap
  • 0,5 tl gerookt paprikapoeder
  • olie

STAPPENPLAN

  1. Bereid de pulled pork zoals aangegeven op de verpakking of in het recept. Verwarm de oven voor op 170ºC.
  2. Snipper de rode ui, snij de tomaat in blokjes en de bosui in fijne ringen. Snij de avocado in plakjes.
  3. Hak de helft van de koriander fijn en meng met de zure room, gerookt paprikapoeder en limoensap. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  4. Bestrijk elke tortillawrap lichtjes met olie en bak deze in enkele minuten licht goudbruin in de oven. 
  5. Haal de tortillawraps uit de oven en verdeel de pulled pork erover.
  6. Bestrooi met tomaat, rode ui en de cheddar kaas en doe nogmaals terug in de oven totdat de cheddar gesmolten is.
  7. Serveer de tostada's met de avocado, rest van de tomaat en rode ui, bosui, rest van de koriander en sprenkel de zure room mix erover heen. 
  8. Smakelijk!
pulled pork tostada

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

pulled pork tostada

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie