Vierkazen quiche met port uit het kookboek van Charlie’s Kitchen

door Inge

Deze heerlijke vierkazenquiche met port en rode ui komt uit het nieuwste kookboek van Charlie’s Kitchen. In dit prachtige kookboek staan 70 makkelijke recepten voor meer energie en balans. Dat is waar Charlotte, het knappe gezicht achter Charlie’s Kitchen, voor staat; energie en balans. Als gecertificeerd voedingscoach leert Charlotte al jaren mensen hun leven in balans te brengen via haar programma #echtinbalans. Een gebalanceerd leven bestaat namelijk niet uit alleen maar quiche, salade’s en smoothies. Niet dat er iets mis is met salade’s en smoothies, want in het kookboek staan meerdere heerlijke recepten hiervoor. Maar juist door ook af en toe te genieten van de minder voedzame dingen hou je je leven in balans en daar krijg je weer meer energie van. 

Dat is ook de reden waarom haar kookboek dus bestaat uit 70 voedzame en minder voedzame recepten, om jou te helpen naar een topfit leven waarin je toch enorm kunt genieten. Het boek is verdeeld in vijf hoofdstukken: ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en lekker genieten. Hoofdstukken Ontbijt, Lunch en Diner bevatten recepten met heerlijke variaties voor thuis of onderweg, grote en kleine trek, met vlees, vis of vegetarisch. In het hoofdstuk Tussendoortjes vind je snack recepten voor meer energie en in Echt genieten staan enkele guilty pleasures om die balans erin te brengen. Naast de recepten staat het boek boordevol prachtige, watertandende foto’s, van zowel het eten als ook de knappe Charlotte. Daarnaast vind je tips voor meer energie en Charlotte’s 10 golden rules voor een leven #echtinbalans. 

Uiteraard komt dit recept voor deze quiche uit het hoofdstuk Echt genieten, want ik zit nog in mijn kraamtijd en probeer daarom vooral nog even goed te genieten. Maar zodra mijn kraamtijd erop zit, dat is in principe 6 weken na de bevalling en dus volgende week, wil ik zeker weer die balans in mijn leven vinden. Wat dat betreft kan ik de boodschap van Charlotte in haar boek alleen maar beamen. Vorig jaar, toen ik moest afvallen om zwanger te raken, heb ik voor het eerst geleerd wat balans nou echt betekent. Al sinds mijn pubertijd stoei ik met mijn gewicht en ik heb nu eindelijk door hoe ik het kan beheersen. Dit kookboek zal me dan ook zeker gaan helpen als ik na mijn kraamtijd weer aan de slag ga met die balans terugvinden. 

De recepten uit het boek zijn echt, zoals ook door Charlotte zelf aangekondigd, simpel en gevarieerd. Denk aan een mango en kokos mugcake als ontbijt, een heerlijke groene shakshuka voor lunch en een aardappelschotel met groentes en chorizo voor avondeten. En als je dan nog steeds trek hebt, neem je een stukje healthy amandel chocoladefudge tussendoor of een stukje zomerse taart met frambozen als dessert. Kortom, genoeg keuze in het boek en je krijgt al honger van het bladeren! Alle recepten zijn voorzien van mooie foto’s. Dat vind ik zelf altijd een enorme plus! Ik hou niet van kookboeken waar niet elk recept op de foto staat. De recepten zelf zijn duidelijk uitgelegd en bevatten hier en daar ook leuke variatietips.

 

charlies kitchen kookboek

Ik maakte zelf dus als eerste deze quiche uit het boek en wat hebben we genoten! Maar goed, camembert, mozzarella, Grana Padano en blauwe kaas, what more do you want? Ohja, en port en rode ui. Alles wat ik lekker vind! Zal ik nog eens iets grappigs vertellen, voor mijn zwangerschap lustte in helemaal geen blauwe kaas. En nu vind ik het echt heerlijk om ergens gesmolten blauwe kaas in te verwerken! En zeker samen met de zoete compote-achtige rode ui met port en de andere kazen is dit echt een geniale combinatie. De bodem en de walnoten zorgen voor een heerlijke crunch, want dat hoort natuurlijk ook thuis in een perfecte quiche. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik de quiche gemaakt heb met vers flammkuchendeeg in plaats van bladerdeeg, klein foutje van Pim bij het halen van de boodschappen. Maar dat maakte de quiche er niet minder lekker om! Ik serveerde er een (komkommer)salade bij als frisse tegenhanger.

Win!

Zoals ik Charlotte ken is dit boek een perfecte reflectie van haar eigen persoonlijkheid; fris, energiek en bruisend van positiviteit. En weet je wat het leuke is? Ik mag een boek weggeven! Om mee te dingen voor de winst laat je een reactie achter onder deze blog. Vertel in deze reactie wat voor jou een gebalanceerd leven betekent en wie weet kies ik jou als winnaar! Meedoen kan tot en met donderdag 29 oktober 2020. Vrijdag 30 oktober kies ik de winnaar. De winnaar ontvangt een mail van mij.

Niet gewonnen of wil je de gok niet wagen omdat je het boek sowieso graag wilt? Koop het boek nu hier voor 21,99 euro. Liever een ebook? Die kun je hier kopen voor 8,99 euro. 

charlies kitchen kookboek
4 kazen quiche met rode ui en port

Vierkazenquiche met port van Charlie's Kitchen

Deze heerlijke vierkazenquiche met port en rode ui komt uit het nieuwste kookboek van Charlie’s Kitchen. In dit prachtige kookboek… recept quiche, kaas, vegetarisch European Print
Porties: 2 tot 4 personen Voorbereiden: Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 stemmen )

Ingrediënten

  • 1 el roomboter, plus extra om in te vetten
  • 4 rode uien, in ringen gesneden
  • 100 ml rode port
  • 2 el honing
  • peper en zout
  • 1 el tarwebloem
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 0,5 camembert, in plakken
  • 0,5 bol mozzarella, in plakken
  • 75 gram gorgonzola, verkruimeld
  • 40 gram walnoten
  • 1 tl tijm
  • 2 el geraspte Grana Padano

STAPPENPLAN

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwarm de boter in een koekenpan en fruit de ui lichtbruin.
  3. Doe de port en honing erbij. Laat al roerend inkoken tot de ringen ui stroperig zijn, er is dan bijna geen vocht meer over. Voeg een snuf peper en zout toe en laat afkoelen.
  4. Vet de quichevorm in met een klontje boter en bestuif met bloem. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Eventueel kun je ook bakpapier gebruiken in plaats van boter en bloem. En eventueel kun je, net als ik (per ongeluk) deed, een ander soort deeg gebruiken.
  5. Verdeel de ui over de bodem en leg hier de plakken camembert en mozzarella op. Verkruimel de gorgonzola erover en bestrooi met de walnoten, tijm en Grana Padano. Ik heb de walnoten eerst wat grof gehakt.
  6. Bak de quiche in de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
  7. Smakelijk!

NOTITIES

In plaats van bladerdeeg kun je eventueel ook hartig taartdeeg of flammkuchendeeg gebruiken. Lekker met een frisse salade!

vier kazen quiche met port

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

16 reacties

Hilde 24 oktober 2020 - 17:19

Wat leuk! Ik doe heel graag mee. Ook ik stoei wel met mijn gewicht maar ben wel afgestapt van allerlei rare diëten en hypes. Voor mij werkt bewust zijn can wat we eten heel goed. Ik koop en kook met verse ingrediënten, eten afwisselend vlees, vis, veel groente en af en toe vegetarisch. Als we een dag veel koolhydraten hebben gegeten dan laten we die de dag erop weg. Plus beweging! Als ik een dag niet heb gelopen dan zie ik dat meteem op de weegschasl. En ach zo slank als toen ik 18 was zal ik nooit meer worden maar dat hoeft ook niet want ik voel me hier prima bij.

Reply
Inge 24 oktober 2020 - 17:29

Leuk dat je meedoet! Precies dat heb ik nu dus ook uitgevogeld, weg met alle diëten en in met een gebalanceerd leven 👌

Reply
Wendy Sillekens 24 oktober 2020 - 17:26

Balans is voor mij: als alleenstaande moeder, na een dag werken, toch nog een lekkere maaltijd op tafel te kunnen zetten, en energie over te hebben om nog iets gezelligs met mijn kids te kunnen doen.
Maar…..balans is ook; tijd vrij maken om bij mijn vriendin een bakkie of lunch te gaan doen en gezellig bij te kletsen (helaas nu al tijdje niet mogelijk ivm quarantaine tijd)

Reply
Tiffany 24 oktober 2020 - 17:32

Voor mij is gebalanceerd leven, gezond eten, maar ook kunnen genieten van minder gezonde producten zoals een kroket of chips. Dit hoop ik ook snel weer te kunnen doen.

Reply
Jolanda 24 oktober 2020 - 17:36

Ik doe graag mee! Leuk!
Ik worstel de laatste jaren ook met mijn gewicht. Deels ook door medicatie.
Voor mij is balans houden wat werkt. Waardoor ik op gewicht kan blijven. Veel verse groentes en zondigen mag maar daarna weer dat balansdagje.

Reply
Rachelle 24 oktober 2020 - 17:49

Sow, dat lijkt me een leuk boek!🤩 Balans is iets waar ik recent mee aan de slag ben gegaan. Geen dieet, menu’s of shakes, maar BALANS! Keuzes maken, soms nee, soms ja! Als je dan wat nieuwe inspiratie uit zo’n mooi kookboek kunt halen, maakt t balans houden wel wat makkelijker👌🏼 Dus jaaaa ik zou graaaag winnen! 🤞🏼 Liefs, Rachelle

Reply
Lizette 24 oktober 2020 - 18:15

Wat leuk ik doe heel graag mee om hem cadeau te geven aan iemand waarbij het leven even niet zo in balans is. Wanneer je niet lekker in je vel zit is dit boek echt super fijn denk ik! De recepten zien er heerlijk uit 😍

Reply
Elien 24 oktober 2020 - 18:29

Balans is voor mij echt belangrijk.
Balans in voeding, dus 80% van de week gezond en 20% wat minder gezond. Kunnen blijven genieten is voor mij balans.
Balans in beweging, iedere dag sportschool hoeft niet maar twee keer per week werkt voor mij en de andere dagen wandelen.
Balans in werk en studie, door een goede planning houdt ik voldoende tijd voor werk en studie maar ook voor sociale activiteiten met vrienden en familie.

Balans is echt een van de kernbegrippen van mijn leven, daarom lijkt het mij leuk om nog meer leuke receptjes te kunnen uitproberen met het boek. Hoe dan ook, ik denk dat voor iedereen geldt “Balance is the key”

Reply
Ellen 24 oktober 2020 - 18:46

Voor mij betekend gebalanceerd leven: genieten van de kleine dingen, me minder druk proberen te maken over dingen die slechtgaan & meer focussen op de goede zaken. Qua eten ga ik meestal voor een gezond ontbijt & tussendoortjes, ‘s avonds is het meestal niet zo gezond maar wel heeeeelll lekker! En soms ook wel eens gezond hoor 😉

Reply
José Pistone 24 oktober 2020 - 18:55

Voor moeder queen is Balans het nieuwe Key word.. na 52 jaar nooit op een weegschaal te hebben gekeken, nu toch iets vaker, en mijn eetgewoontes onder een loep!
Gestoeid met dit patroon en door mij te verdiepen in calorieën i.p.v. koolhydraten ( ivm diabetes type 1) ben ik echt wijzer en bewuster. Het kan en heb een mooie Balans gevonden. Balans gaat samen met bewustwording en daardoor voel ik mij beter, fitter en gezonder. En mis ik nu heel veel?? Eigenlijk niks😍

Reply
Saskia Salden 24 oktober 2020 - 21:19

Wat betekend balans voor mij…….. tsja…. die vraag ging ik mezelf ook stellen en ik kwam tot de ontdekking dat ik dit eigenlijk niet wist. Ik ben erover gaan nadenken en kwam tot de conclusie dat ook ik al een hele tijd stoei met mijn gewicht. Een goede balans zou precies zijb wat hierboven beschreven staat. Gezond eten.. bewust zijn van wat je eet maar toch ook af en toe kunnen genieten van iets ‘minder gezonds’.
Na de komst van onze dochters merk ik dat ik het belangrijk vind om hun gezond en gevarieerd te laten eten (wat zeker niet altijd (lees: vaker niet dan wel) lukt met een peuterpuber….). We koken vrijwel altijd met verse producten en variëren met vlees/vis of soms vegetarisch. Ik heb ook gemerkt na de geboorte van onze 2 dochters dat ik mezelf vaker wegcijfer. Als zij het maar leuk hebben en goed gegeten hebben…….. nu wordt het langzaam weer eens tijd voor mezelf en zou dit boek me daar goed bij kunnen helpen! *fingerscrossed*

Reply
Annemieke Perdijk 24 oktober 2020 - 21:26

Oehhhhh wat ziet dat er heerlijk uit!!! Als dat de voorbode is van wat er nog meer in het kookboek staat, dan ben ik fan!!! 😍 Ik eet graag gezond, gevarieerd, lekker, verrassend en soms ook wel ff makkelijk met alle kinderschema’s! Van lekker eten word ik blij en blij zijn is super belangrijk in je goed voelen en in balans zijn! 🙏🥰 #selflove

Reply
Evy 24 oktober 2020 - 21:27

Ik wil eerst en vooral zeggen dat ik het heel leuk vind dat je een exemplaar weg geeft! Zelf zou ik het graag willen winnen om na een paar moeilijke jaren op medisch gebied (enkele longoperaties gehad vorig jaar) terug die balans te zoeken (en hopelijk ook vinden) tussen tijd voor mezelf, tijd voor werk (in het onderwijs stopt dat nooit, en tijd om in goede conditie te blijven. En dan vergeet ik nog het huishouden 😂
Ik ben altijd op zoek naar recepten die zorgen voor meer energie of die mij niet het gevoel geven dat ik op dïeet ben. Bij jou vind ik er zo op je blog en misschien ook in dit boek?

Reply
Lisette 24 oktober 2020 - 21:49

Hi, ik ben Lisette en ik heb een tijdje een eetstoornis gehad en hierdoor vind ik het fijn om gebalanceerd te eten zodat ik de controle erover heb en weet wat ik eet!! Voor de rest hou ik gewoon heel erg van koken en bakken (En tekenen)😍 Ik spaar zoveel mogelijk verschillende soorten kookboeken en recepten dus deze kan er ook nog bij in mijn verzameling!😁
Suc6 met je winactie en ga zo door, je hebt een heel leuk (insta) account😘

Reply
Renee van Stijn 25 oktober 2020 - 15:09

Na jaren iedere dag op de weegschaal te staan, is de weegschaal de deur uit gegaan hier. Het werd een obsessie terwijl mijn gewicht gewoon gezond was.
Wat een bevrijding.
Wij eten elke dag gezond, dus voldoende fruit, groenten, noten en eiwitten. En dan kan wat lekkers ook gewoon een keer per dag. En we genieten ook van een heerlijke vierkazen pizza op z’n tijd.
En het mooie is, dat het gewoon werkt! Mijn kleding blijft passen, ik geniet van het eten en drinken (en koken vooral ook!) en ben helemaal niet meer bezig met mijn gewicht.

Reply
Bianca 26 oktober 2020 - 11:42

Balans wat is dat…. voor mij betekend dat mijn dochter van 2.5 leren dat spruitjes echt super lekker zijn. En je eerst moet proeven voordat je zegt dat je het niet lust. Maar ook samen koekjes of taart bakken en hier heerlijk van genieten.
Ik wil haar graag meegeven dat gezond eten ook lekker kan zijn maar dat ze zeker ook mag genieten van af en toe koek , snoep en natuurlijk patatjes.
Balans is genieten van de grote en kleine dingen in het leven met familie en vrienden

Reply

Plaats een reactie