TexMex tortizzaatjes

door Inge

Met dit recept sla ik zo maar even 3 hits in 1. Dat was helemaal niet zo gepland, maar kwam toevallig zo uit.

Allereerst werd ik voor de foodblogswap van deze maand gekoppeld aan de blog ‘foodiemarjan‘. Na wat rondneuzen op haar website had ik de keuze al snel teruggebracht naar twee recepten. Ik kwam er echter maar niet aan toe om een van de twee te maken. En het einde van de maand naderde al toen ik ook het thema van de nieuwe texmex-box te horen kreeg: vis. Bovendien kreeg ik vorige week de foodybox Lente van Kroon op het werk thuisgestuurd, waar o.a. de oranje paprika in zat die ik hier gebruikte. Ook de feta die ik bovenop de pizzaatjes strooide, kwam uit de foodybox. De feta is van Apetina en kwam in een fijne portieverpakking. De feta was gemixt met zongedroogde tomaatjes, wat ik zelf echt ontzettend lekker vind. Ik zou zo de verpakking feta leeg kunnen eten zonder iets erbij. Yum!

Hoe dan ook, perfecte gelegenheid dus om in één recept 3 partijen te verwerken. Niet om het mezelf makkelijk te maken, maar omdat dit toevallig zo uitkwam. Want een van de twee gerechtjes die ik uitzocht van Marjan’s blog waren haar gezonde pizzaatjes. Hierbij verving ze de pizzabodem door wraps en maakte ze zelf een saus van paprika in plaats van tomaat. Dat wilde ik dus wel eens proeven!

Omdat het thema van de TexMex box dus vis is, en Pim en ik er nou eenmaal gek op zijn, voegde ik garnalen toe. De paprikasaus bracht ik op smaak met de fajitamix van Santa Maria, want die had ik nog in huis. Heb je die niet in huis, dan kun je natuurlijk net als Marjan zelf kruiden toevoegen zoals paprikapoeder. Ook gebruikte in net wat andere groentes en toevoegingen dan Marjan, maar de basis van wraps en paprikasaus bleef. Pim en ik hebben gesmuld hoor!

Bereidingstijd: ~ 35 min      Moeilijkheid (1 t/m 5): **

Ingrediënten voor 4-6 tortizza’s:

  • 4-6 mini tortilla’s
  • 2 rode paprika’s
  • 2 rode uien
  • 1 oranje paprika
  • 1 courgette
  • 200-300 gram knoflookgarnalen (diepvries or vers)
  • handjevol verse peterselie
  • handjevol feta
  • half zakje fajitakruiden
  • 2 el olie

Stappenplan:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Voeg 1 el olie bij de garnalen, evenals (optioneel) een in stukjes gesneden rode peper (en knoflook, indien je geen knoflookgarnalen hebt).

Snij de rode paprika’s en ui in kleine blokjes.

Verhit een pannetje met 1 el olie en bak hierin de paprika en ui aan.

Na ongeveer 5 minuten voeg je de fajitakruiden toe.

Roer door en bak 1 minuut mee.

Voeg dan 150ml water toe en laat nog 5 minuten sudderen.

Doe het geheel in een keukenmachine, blender of pureer met een staafmixer tot een saus.

Doe de saus terug in de pan en laat op laag vuur nog enige minuten doorsudderen.

Snij de courgette met een mandoline in hele dunne plakken. Met een mes, dunschiller of kaasschaaf kan ook maar is iets lastiger.

Verhit een grilpan en gril de courgetteplakjes hierin totdat je mooie grilstrepen ziet.

Haal de courgette uit de pan en leg apart.

Gril nu de garnalen aan beide kanten in 1-2 minuten gaar.

Snij de oranje paprika in dunne reepjes.

Leg de tortizzas op een bakplaat.

Smeer op elke tortizza een lepel van de paprikasaus en spreid uit.

Beleg de tortizzas met de paprika, courgette en garnalen.

Bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Bestrooi elke tortizza met de verse peterselie en verkruimel de feta.

Smakelijk!

Plaats een reactie