Onlangs had ik een ‘nachonight’ met vriendinnen, waarvoor ieder iets zou maken en meebrengen. Ik nam deze pulled pork taquitos met ananas salsa mee. Vet lekker! Ik had ze nog niet eerder gemaakt maar het is dus echt vet simpel om te maken. Uiteraard kun je hier ook eindeloos mee variëren, door bijvoorbeeld de pulled pork te vervangen door pulled chicken of door af te toppen met een andere salsa.
De nachonight ontstond na ons weekendje Praag, waar we het hele weekend onze zinnen hadden gezet op nacho’s maar die nergens konden krijgen. Dus dan maar zelf maken toch? Om wat inspiratie op te doen voor de nachonight riep ik wat hulp in van foodiefriends, want ik had even geen idee wat ik wilde maken. Al hun ideetjes heb ik gebundeld in een artikel, waar je dus tal van nacho recepten en andere mexicaans geinspireerde lekkernijen kan vinden. Dat artikel komt later deze week online!
Voor deze taquitos gebruikte in tortillawraps van bloem. Stiekem betekent dat dat dit flauta’s zijn, want taquitos worden normaliter van maistortilla gemaakt. Maar goed, dat is dan ook het enige verschil dus ik noem het lekker taquitos, want dat bekt zo lekker.
Bereidingstijd: ~40 min Moeilijkheid (1 t/m 5): **
Ingrediënten voor 8 taquitos:
- 1 pakje kleine (mais)tortillawraps (8 stuks)
- 1 verpakking pulled pork of zelfgemaakte pulled pork
- 3 el barbecuesaus
- 160 gram geraspte kaas
- halve verse ananas
- 1 rode ui
- 3 tomaten
- handvol verse peterselie
- sap van een halve limoen
- 125 gram sour cream
- peper en zout
- flinke scheut olie
Stappenplan:
Maak de pulled pork zoals aangegeven op de verpakking of volgens recept. Meng de barbecuesaus erdoor.
Snij intussen de verse ananas, rode ui en tomaat in kleine blokjes. Meng door elkaar.
Snij ook de peterselie fijn en doe door de ananas salsa.
Voeg het sap van de limoen toe en breng op smaak met peper en zout. De ananas salsa is nu klaar, zet opzij tot serveren.
Leg op elke tortillawrap een beetje pulled pork aan een kant. Strooi er ook wat van de geraspte kaas bij.
Rol de tortillawrap zo strak mogelijk op en zet vast met een prikker.
Herhaal dit voor alle wraps.
Verhit een koekenpan met een flinke scheut olie, de bodem van de pan moet bedekt zijn.
Zodra de olie heet is, bak je de wraps hierin rondom goudbruin. Let op, dit gaat best wel snel dus blijf de wraps draaien. Indien nodig kun je dit in porties doen. Je kunt de taquitos ook in de oven bakken, bestrijk de wraps dan met een dun laagje olie en bak ze op 200°C voor 10 tot 15 minuten, totdat ze goud en knapperig zijn.
Laat de taquitos uitlekken op keukenpapier.
Serveer de pulled pork taquitos met wat sour cream en de ananas salsa.
Smakelijk!
2 reacties
ziet er heerlijk uit zou t ook kunnen met gehakt en grote tortillawraps?
Hi Marjolein,
Dat kan zeker. Bak het gehakt wel eerst rul met wat kruiden voordat je het in de wraps rolt. Het kan wel zijn dat het gehakt een beetje uit de taquitos komt zodra je ze gaat bakken, dat komt omdat rul gehakt natuurlijk stukken kleiner is dan pulled pork. Maar als je ze niet te vol doet moet dat prima lukken.
Succes!