Indische loaded fries

door Inge

Loaded fries worden de laatste jaren steeds populairder, zeker sinds de uitvinding van airfryer en ovenfriet. Het is steeds makkelijker om thuis lekker krokante friet te maken, zonder dat je perse een frituur hoeft te hebben. Nu moet ik eerlijk bekennen dat wij meestal nog steeds in de frituur bakken, gezien dat toch wel echt lekkerder is qua smaak. Maar voor deze maaltijd gebruikte ik de airfryer. Dat was voor de smaak prima, gezien de toppings die op deze loaded fries zitten.

Ik koos voor een Indische variant. Ik maakte zelf atjar tjampoer voor op de loaded fries, dat is veel lekkerder dan gekocht. Maar wie makkelijk wil doen, kan natuurlijk ook gewoon een potje kopen. In dat geval heb je denk ik een heel potje nodig, ik gebruikte namelijk de helft van mijn zelfgemaakte atjar. Daarnaast maakte ik zelf pindasaus, ook dat is zoveel lekkerder dan gekochte pindasaus. Maar ook hier kun je het jezelf makkelijk maken als je dat wilt. Echter is zelfgemaakte pindasaus echt zo simpel. Technisch gezien heb je alleen pindakaas en vocht nodig, dit kan melk, kokosmelk of water zijn. Voor de smaak doe ik er altijd minimaal ketjap en sambal bij. 

Naast de atjar en pindasaus deed ik er nog extra (mini) komkommer bij voor de frisheid, als ook een gesnipperd uitje (want ik ben nou eenmaal echt een fan van rauwe ui). De kip pocheerde ik eerst in bouillon, daarna pull ik hem met twee vorken en bestrooi ik hem met kipkruiden. Je kunt hier kruiden naar keuze gebruiken. Ik topte het geheel af met grofgehakte pinda’s en gebakken uitjes voor extra knapperigheid. Uiteraard ben je vrij om elementen weg te laten of eventueel zelfs toe te voegen. 

Met zo’n maaltijd als deze loaded fries maak je mij dus echt enorm blij. Niet gek natuurlijk want friet is leven. Pim is er iets minder fan van want hij houdt niet zo van friet (hoe dan?). Toch eet hij ook dit met plezier op hoor, het heeft al regelmatig op tafel gestaan.

Toch op zoek naar iets anders lekkers om bij je friet te serveren? Dit recept voor duiveltjesvlees is een van de populairste recepten op de blog, en terecht als je het mij vraagt!

indische loaded fries
indische loaded fries

Indische loaded fries

Print
Porties: 2 personen Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 4.3/5
( 4 stemmen )

Ingrediënten

 • 1 zak (verse) friet
 • 350 gram kipdijfilet
 • 0,5 portie atjar tjampoer (zelfgemaakt of gekocht)
 • 3 mini komkommers of 1/3e 'gewone' komkommer
 • 1 kleine ui
 • 1 portie pindasaus (zelfgemaakt of gekocht)
 • 1 el kipkruiden
 • 1 el olie
 • 1 maggi of kipbouillonblokje
 • 1-2 el pinda's
 • 1-2 el gebakken uitjes
 • zout

STAPPENPLAN

 1. Bak de friet goudbruin zoals aangegeven op de verpakking. Dit kan in de frituur, oven of airfryer. Ik deed ze zelf in de airfryer.
 2. Kook ruim water in een pan met het bouillon of maggiblokje. Draai het vuur laag en pocheer de kip hierin in 10-15 minuten gaar.
 3. Pel en snipper de ui intussen en snij de komkommers in schijfjes.
 4. Hak ook de pinda's grof.
 5. Maak de pindasaus, indien je dat nog niet gedaan had.
 6. Laat de Atjar zoveel mogelijk uitlekken, zodat het vocht je frietjes straks niet slap maakt.
 7. Zodra de kip gaar is, haal je hem uit de bouillon en trek je hem uit elkaar met 2 vorken. 
 8. Gooi de bouillon weg en verhit een scheutje olie in deze pan. Op laag vuur doe je de kip met de kipkruiden terug in de pan en roer je het goed door elkaar. Draai het vuur gelijk uit zodra alles mooi verdeeld is. 
 9. Verdeel de friet over de borden en bestrooi met wat zout.
 10. Verdeel daarna de atjar en de pulled kip erover, als ook de ui en komkommer.
 11. Schenk er wat pindasaus op en bestrooi met de gehakte pinda's en gebakken uitjes.
 12. Smakelijk!

NOTITIES

Optioneel kun je er nog wat mayonaise bij serveren. Ik vond dat zelf niet nodig.

indische loaded fries met atjar tjampoer en pindasaus

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

indische loaded fries

Misschien vind je dit ook leuk

2 reacties

Paul 9 april 2021 - 14:35

Hoeveel kipkruiden heb je hiervoor nodig? 1el of 1tl. Beide wordt genoemd maar ik zie maar 1x datcde kipkruiden moet toevoegen.

Reply
Inge 12 april 2021 - 10:09

Hi Paul, scherp van jou!
Je hebt maar 1x 1 el kipkruiden nodig. (of meer of minder als je dat lekkerder vindt). Ik heb de tekst aangepast.
Bedankt voor je reactie.
Inge

Reply

Plaats een reactie