Pulled pork nacho’s met guacamole & tomatensalsa

Nacho’s & pulled pork, need I say more? Nacho’s worden traditioneel natuurlijk met gekruid gehakt gemaakt, of zelfs zonder vlees, en dat is ook heel lekker. Maar ik koos er vandaag toch voor om deze lekkernij eens te combineren met het goddelijkste vlees sinds het populair worden van de foodtrucks: pulled pork. Pulled pork is natuurlijk het allerlekkerst als je het zelf maakt, maar helaas hebben we daar niet altijd tijd voor, zeker niet op een dag als vandaag (woensdag). Ik koos zelf dus stiekem voor kant en klare pulled pork uit de supermarkt. Deze hoeft nog maar 25min in de oven en klaar is kees. Vrijwel net zo mals, maar absoluut niet net zo lekker van smaak. Maar met genoeg saus en ander lekkers valt dat nog te overzien. Heb je dus tijd, maak dat de pulled pork zeker zelf!

Nacho’s zijn natuurlijk niet het allergezondste avondeten, maar je kunt er net zo veel groentes indoen als je zelf lekker vindt. En natuurlijk ook net zoveel tortillachips als je zelf wilt. Neem dus een klein zakje als je iets wilt minderen met de koolhydraten, want ook zonder tortillachips is de rest van de schotel echt heerlijk. Zeker geserveerd met verse, zelfgemaakte guacamole & tomatensalsa, het water begint me weer in de mond te lopen nu ik erover schrijf. Deze schotel kan natuurlijk ook geserveerd worden als voorgerecht in een kleinere portie of als snack bij de filmavond of game-night.

Bereidingstijd: ~40min (+15min oventijd)         Moeilijkheid (1 t/m 5): *

Ingredienten:

  • 1 zak tortillachips naturel
  • pulled pork (home made of kant en klaar)
  • barbecuesaus naar keuze (ik koos voor Remia Black Jack smokey bbq)
  • 1 of 2 rode paprika’s
  • 1 blikje mais
  • 1 witte ui
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 1 tl sambal
  • 1 el limoensap
  • klein bakje creme fraiche
  • peper en zout
  • strooikaas
  • bosui
  • verse bieslook
  • 1 el olie

Stappenplan:

Bereid de pulled pork zoals in het recept of op de verpakking. Trek de pulled pork met een vork uit elkaar en roer er 4 el barbecuesaus doorheen (iets meer of minder kan ook, dat is natuurlijk afhankelijk van hoeveel pulled pork je hebt).

Verwarm de oven voor op 175°C.

Snij de ui en paprika in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui en paprika aan. Doe ook de mais erbij. Voeg 3 el barbecuesaus toe en roer door elkaar.

Doe de tortillachips onderin een ovenschaal. Verdeel de pulled pork en de groentemix eroverheen en bestrooi met strooikaas.

Doe dit ongeveer 10-15min in de oven of totdat de kaas mooi goudbruin & gesmolten is.

Snij de tomaten in 4 stukken en snij het middelste, sappigste gedeelte weg. Snij wat overblijft in kleine blokjes.

Snij de rode ui in fijne blokjes en doe de helft hiervan bij de tomatenblokjes. Snipper verse bieslook en doe dit ook bij de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper & zout en je hebt je snelle tomatensalsa gemaakt.

Halveer de avocado en haal de pit eruit. Haal ook de schil eraf en pureer het vruchtvlees met een vork tot een prakje. Tip: mocht jou avocado nou nog net niet rijp genoeg zijn, kun je de avocado losjes in aluminiumfolie inpakken en 10min op 100°C in de oven doen.

Doe de rest van de rode ui bij de avocado, als ook de limoensap & sambal en breng op smaak met peper en zout. Optioneel kun je ook een geperst teentje knoflook bij de avocadomix doen.

De creme fraiche houdt je lekker simpel zoals ie is en kun je gewoon rechtstreeks in een mooi kommetje doen.

Serveer de nacho’s met de tomatensalsa, guacamole & creme fraiche.

Smakelijk!