Honing taco kip wraps met zoetzure ui

Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om via gebaande paden te koken en gewoon ‘pakjes en zakjes’ aan te houden. Ik probeer dat zelf zo min mogelijk te doen, uit pakjes en zakjes koken. Toch wil ik het mezelf ook soms makkelijk maken en dat doe ik vooral vaak ik de TexMex keuken. Ik ben niet voor niets ambassadeur geworden van deze keuken. De kant en klare kruiden van Santa Maria zijn namelijk erg goed en lekker makkelijk voor doordeweekse dagen. Maar zelfs met een pakje of zakje kun je nog variëren. Zo maakte ik eerder al bijvoorbeeld deze uienringen, deze loaded potatoes en deze ranchkip van kant en klare pakjes, door de ingrediënten op een andere manier te verwerken dan ze origineel bedoeld zijn. Ook met deze honing taco kip wraps gebruik ik het kant en klare zakje niet 100% zoals voorgeschreven wordt. Ik voegde honing en knoflook toe aan de saus, waardoor de kip zoeter van smaak werd en een lekker gekarameliseerd laagje kreeg. Kip wraps staan hier thuis best wel vaak op het menu. Toch probeer ik er mee te variëren waardoor ze altijd weer iets anders smaken. Deze kip wraps vond ik persoonlijk erg goed gelukt! Door toevoeging van de avocadocreme, verse koriander en zoetzure ui werd het geheel lekker fris en smaakvol. Ik heb wel 3 wraps op! Ok het waren wel miniwraps, maar toch is dat best veel voor mij. Zegt genoeg toch?

Bereidingstijd: ~30min        Moeilijkheid (1 t/m 5): *

Ingrediënten voor 2 personen:
  • ~350 gram kippendij
  • 1 zakje chicken taco kruiden
  • 3 el honing
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olie en/of boter
  • 1 pakje kleine wraps
  • 1 avocado/sour cream
  • 5 mini komkommers
  • 10 kleine tomaatjes
  • handvol verse koriander (optioneel)
  • 1 rode ui
  • 125 ml water
  • 50 ml azijn
  • 50 gram suiker
  • peper en zout

Stappenplan:

Pel de ui en snij in hele fijne ringetjes. Dit doe je het beste met een mandoline maar met de hand kan ook.

Doe 50ml water, 50ml azijn en 50 gram suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg ook wat peper en zout toe.

Zodra het kookt, draai je het vuur uit en voeg je de uienringen toe. Roer door elkaar zodat alle uien onder water staan en laat afkoelen.

Snij ook de tomaatjes en komkommers zoals gewenst.

Prak de avocado met een lepel sour cream en breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot later.

Snij de kip in grove stukken.

Verhit een koekenpan met een scheutje olie. Bak hierin de kip rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal door en door gaar te zijn. Haal hem uit de pan en laat zoveel mogelijk vet in de pan.

Snipper de knoflook of knijp uit met een pers. Doe de knoflook met de tacokruiden en honing bij het overgebleven vet. Indien nodig kun je wat extra olie of boter toevoegen. Laat een minuutje doorgaren in de pan, voeg dan een flinke scheut water toe van ongeveer 75ml en doe de kip terug in de pan. Laat de kip in de saus enkele minuutjes sudderen, totdat de kip lichtjes gaat karameliseren in de pan.

Verwarm intussen de wraps zoals aangegeven op de verpakking.

Maak de honing taco kip wraps door de wraps te vullen met de avocadocreme, kip, gesneden groentes, zoetzure ui en maak het geheel af met wat koriander.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *