Quesadilla torentjes met garnalen

Deze quesadilla torentjes met garnalen maakte ik onlangs als ambassadeur van TexMex met als thema ‘dinnerparty’. Eerder al maakte ik ook deze pulled chicken bitterballen voor dezelfde challenge. Je kunt het thema dinnerparty natuurlijk op meerdere manieren interpreteren. Ik hou er zelf van om tijdens een dinnerparty kleinere hapjes te serveren, dus ik koos ervoor om die richting in te slaan. Dusdanig zijn deze quesadilla torentjes met garnalen geboren. Je kunt de torentjes natuurlijk zo hoog en laag maken als je zelf wilt. Ik koos voor 3 laagjes. Dan heeft elke gast waarschijnlijk voldoende aan 1 torentje, maar blijft er ook nog voldoende ruimte over om ook andere hapjes te proberen. Heb je gasten die nou eenmaal quesadilla en crispy garnalen-fan zijn, ja dan heb je niet genoeg aan 1 stack per persoon uiteraard, dus maak er altijd iets meer dan je nodig hebt. Sowieso doen, want ze zijn heerlijk en lekker simpel! Dit kan iedereen maken! Ook leuk om samen met je kids te doen natuurlijk (hoewel ik het garnalen pellen dan toch even zelf zou doen).

Bereidingstijd: ~ 35 min (+10min oventijd)    Moeilijkheid (1 t/m 5): **

Ingrediënten:

  • 1 zak rauwe diepvriesgarnalen
  • 1 pak grote tortillawraps
  • 1 zakje crispy chicken kruiden van Santa Maria
  • 1 zakje guacamole kruiden van Santa Maria
  • 1 avocado
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 el oregano
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 witte ui
  • olie
  • optioneel: kleine tomaatjes

Stappenplan:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Laat de garnalen ontdooien, hou ze eventueel onder lauw water om dit proces te versnellen. Pel ze, en haal indien nodig het darmkanaal uit de garnaal.

Meng de garnalen met de crispy chicken mix en roer door elkaar zodat er elke garnaal bedekt is.

Verspreid op een ovenplaat met bakpapier en zet apart tot later.

Snij met een cookiecutter (of een glas) kleine rondjes uit de tortillawraps.

Snipper de ui en snij ook het vruchtvlees van de paprika fijn.

Meng de geraspte kaas met de paprika, ui en oregano.

Maak de tortillastacks door torentjes te maken van 2 of 3 wraprondjes met telkens een beetje kaasmix ertussen. Besmeer de bovenkantjes telkens met een klein beetje olie.

Leg de torentjes ook op een bakplaat.

Bak de garnalen en torentjes in zo’n 10 minuten gaar en knapperig in de oven. Je kunt de torentjes ook in de pan bakken (zo had ik het zelf gedaan eigenlijk, voordat ik me bedacht dat in de oven makkelijker is), maar dit kost net wat meer werk.

Maak intussen de guacamole door de avocado te prakken en te mixen met de avocado kruiden. Gebruik bij 1 avocado maar een half zakje kruiden.

Zodra de stacks en de garnalen gaar zijn, haal je ze uit de oven.

Leg op elk torentje een lepel guacamole en steek er een garnaal in. Eventueel kun je ook nog wat kleine tomaatjes doorsnijden en deze ook erop doen, zoals ik heb gedaan.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *