Inge ontdekt: Welke maaltijdbox past bij jou?

door Inge

Al een tijdje twijfel ik of ik niet wat vaker een maaltijdbox wil bestellen. Ik heb heel lang niet goed geweten of ik dat wel wilde en zo ja, welke box dan zou passen. Er is inmiddels natuurlijk zo veel keuze op de markt. Elke box heeft wel weer zijn eigen unique selling points of misschien wel juist nadelen, dus welke box kies je dan? Onlangs ontving ik een volledig biologische box om te proberen. Ondanks dat ik de gedachten achter de box immens steun en dus zeker pro-biologisch ben, vond ik hem persoonlijk wat tegenvallen. De recepten die ik ermee moest maken vielen niet allemaal in de smaak. Ze waren niet verkeerd, maar simpelweg niet onze smaak. Dus ging het idee om een foodbox te bestellen op regelmatige basis weer even op de plank. Maar het idee bleef door mijn hoofd spelen.

maaltijdbox maaltijd

Een maaltijd uit de biologische maaltijdbox die ik vorige maand ontving om uit te proberen

Waarom ik een maaltijdbox overweeg

Ondanks dat ik enorm van koken houd, en ook zeker van het bedenken van gerechten, lukt het me niet altijd om iets origineels en gezonds op tafel te zetten. Ik merk al een tijdje dat ik er simpelweg geen energie voor heb na een drukke dag op kantoor. Op rustige dagen kan ik gerust al om 9u ’s ochtends, tijdens mijn eerste kopje koffie, beginnen te dromen over het avondeten. Dan ga ik nadenken over waar ik zin in heb en zo ontstaat langzamerhand het gerecht wat ik die avond ga koken. Op een drukke dag heb ik daar simpelweg de tijd niet voor. Ik sta dan dus vervolgens met een leeg boodschappenlijstje in de supermarkt. Onder druk iets verzinnen ben ik minder goed in, dus dan val ik al snel terug op klassiekers die we vaker eten. Dat is dan vaak een simpel AVGtje, of een wrap of snelle pasta. Soms bestellen we iets of we eten lekker frietjes. Hoewel ik natuurlijk af en toe wel frietjes wil blijven eten (want LEKKER!), wil ik toch graag wat vaker origineel en gezond eten. Ook omdat ik sinds kort weer wat meer sport en Pim op zulke dagen vaker kookt. Pim is niet zo’n chefkok (sorry schat!) en dan moet het dus simpel zijn en een stappenplan hebben. Een maaltijdbox biedt dan natuurlijk een uitkomst. De box stuurt je precies de juiste producten in de juiste hoeveelheden op en geeft je het recept erbij. Qua prijs vind ik het zelf reuze meevallen. Het is niet echt duurder dan een gemiddelde maaltijd die ik normaal kook.

foodboxwizard maaltijdbox vergelijken

De FoodboxWizard website

De FoodboxWizard

Inmiddels heb ik de knoop doorgehakt en net een nieuwe maaltijdbox bestelt voor volgende week. Om mij te helpen bij de keuze voor de juiste maaltijdbox heb ik gebruik gemaakt van de FoodboxWizard. Dit is een nieuwe online tool die jou binnen een minuut de best passende maaltijdbox kan vertellen. De tool geeft je vervolgens een link waar je direct de box kunt bestellen. Hoe handig is dat?

De online tool stelt je vragen zoals ‘Voor hoeveel personen’ en ‘Hoe vaak’ je een maaltijdbox wilt ontvangen. Ook vraagt de tool of je biologisch belangrijk vindt en of je vlees en vis in je pakket wilt. Binnen maximaal 7 vragen weet de tool genoeg van jou en zal hij de verschillende maaltijdboxen vergelijken om te kijken welke box het beste bij jou past. Bij mij was dat de Marley Spoon box, mocht je het interessant vinden om te weten. Maar dat is natuurlijk persoonlijk voor iedereen. Daarom is die tool zo handig!

Ik laat je snel weten hoe de box mij bevallen is en of de tool dus gelijk had! Benieuwd welke box het beste bij jou past? Neem een kijkje op FoodboxWizard en laat mij weten wat eruit kwam.

Dit bericht is in samenwerking met FoodboxWizard, lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie