Zomerse salade met gegrilde perzik, proscuitto en mozzarella

Als het zonnetje buiten schijnt is het heerlijk om de barbecue aan te steken en je vrienden uit te nodigen voor een avond vol genot en gezelligheid. Helaas is de werkelijkheid vaak anders en hebben we door ons werk niet altijd tijd om uitgebreid te barbecue’en. Deze is speciaal voor de werkende mensen die af en toe een kleurrijk en zomers gerecht in mum van tijd op tafel wil toveren. Uiteraard mogen ook niet werkende mensen genieten van deze heerlijke maaltijd. Zelfs Pim was verkocht, terwijl hij zegt niet van perzik te houden. En dat in 10 minuten tijd…

Bereidingstijd: ~10 min         Moeilijkheid (1 t/m 5): *

Ingredienten voor 2 personen:

  • 75 gram gemengde sla met rucola
  • 2 perziken
  • 4 plakken proscuitto
  • 1 bol mozzarella
  • 1 halve rode paprika
  • 1 halve komkommer
  • 1 rode ui
  • peper en zout
  • 4 el olijfolie extra vierge

Andere benodigdheden:

  • grilpan

Stappenplan:

Snij de paprika in stukjes of reepjes en snij de komkommer en de ui in halve maantjes. Snij de perziken door midden en haal de pit eruit. Snij ze vervolgens in wedges (8 wedges per perzik).

Verhit een grilpan en gril de perzik wedges zo’n 3 minuten aan elke kant. Keer ze voorzichtig om door er met een spatel onder te gaan. Doe dit voorzichtig zodat niet alle perzik aan de pan blijft plakken. Hierdoor krijgen de perzikken een iets hartigere smaak maar blijven ze ook nog steeds zoet. Dit past goed in de salade maar je kunt er ook voor kiezen om ze niet te grillen.

Scheur intussen ook de mozzarella en proscuitto in stukken.

Verdeel de sla over de borden en verdeel hier alle ingredienten over. Schenk wat olijfolie over de maaltijd als dressing (ongeveer 2 el per bord) en maak af met peper en zout.

Klaar is je snelle zomerse salade. Serveer met brood en een dipje of smeersel, zoals deze kruidenboter bijvoorbeeld.

Je kunt de mozzarella ook vervangen met geitenkaas als je dat lekker vindt. Ook kun je natuurlijk andere groentes door je salade doen of bijvoorbeeld geroosterde noten of pijnboompitten voor extra crunch. Ook de dressing kun je aanpassen naar wens, neem bijvoorbeeld eens een pestodressing of balsamicodressing. Ik heb hier zelf voor een naturel olijfolie genomen zodat ze smaken van de perzik, mozzarella en proscuitto zo puur mogelijk bleven. Je kunt de proscuitto ook vervangen door bijvoorbeeld gerookte kip.

Smakelijk!

IMG_3971-4

One comment

  1. Nomnomnom, die ga ik proberen als we weer in NL zijn!

Comments are closed.