Wat ik nu ga zeggen is puur hypothetisch, maar je kunt mij dus echt wakker maken voor een maaltijd als deze. Luxe hotdogs met de lekkerste toppings vind ik echt genieten. Zeker met lekkere chippies erbij en het feestmaal is compleet. Niet perse heel Sonja Bakker-proof natuurlijk, maar het gaat in het leven nou eenmaal om balans. Lang geleden maakte ik al eens hotdogs voor de blog, die overigens ook echt lekker waren. Maar deze zijn nog een level up als je het mij vraagt.
Als ik luxe hotdogs eet, waan ik me steevast ergens op een vrolijk festivalterrein. Wanneer ik op een festival ben, is de hotdog namelijk mijn go-to food. Ik denk dat ik het menu van de bekendste hotdogkramen in de festivalwereld dan ook allemaal heb ‘ uitgespeeld’ . Wanneer ik in Utrecht ben, probeer ik standaard bij Dogma langs te gaan. Dogma is de plaatselijke hotdogtent en ik ben jaloers dat er hier geen in de buurt zit.
Je kunt allerlei typen worst gebruiken voor je hotdog. Ik gebruikte de naturel barbecueworsten van Brandt&Levie, maar een bockworst kan natuurlijk ook. Ook qua toppings kun je natuurlijk variëren. Er staan genoeg lekkere recepten online, zoals bijvoorbeeld een Mexicaanse variant. Ik gebruikte zelf puntjes als broodjes, maar harde broodjes vind ik ook lekker bij een hotdog. Voor mijn gevoel vult dat ook wat meer dan een zacht broodje, maar dat is ook een kwestie van smaak natuurlijk.
Wil je liever iets gezonder doen, dan serveer je er natuurlijk geen chips bij. Een lekkere salade voldoet ook natuurlijk.
Ingrediënten
- 2 worsten naar keuze
- 2 zachte puntjes
- 40 gram cheddar kaas, geraspt
- 1 el olie
- 1 el gebakken uitjes
- 1 el waterkers
Voor de zoetzure rode kool:
- 1/4e rode kool
- 125 ml appelazijn
- 3 el suiker
- 1 tl zout
Voor de sriracha mayonaise:
- 3 el mayo
- 1 el sriracha
- zout
- 1 tl citroensap
STAPPENPLAN
- Snij de rode kool in hele dunne reepjes. Verhit de azijn met de suiker en het zout en roer door totdat alle suiker is opgelost. Giet dit over de rode kool en laat minimaal 15 minuten staan onder af en toe roeren. (Langer is beter, mijne stond zo'n 4u)
- Meng de ingrediënten voor de sriracha mayo door elkaar.
- Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de worsten gaar. Verwarm ook de grilstand van je oven voor.
- Laat je rode kool uitlekken.
- Snij de broodjes open en beleg met de zoetzure rode kool. Leg de worsten erop en bestrooi met de cheddar kaas.
- Gril de broodjes kort in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is, bij mij was dat zo'n 1,5 minuut.
- Doe de sriracha mayo op de worsten en top af met de gebakken uitjes en waterkers.
- Smakelijk!
NOTITIES
Lekker met chips erbij. Dip de chips in de resterende sriracha mayo!
Volg je me al op social media?
Facebook / Instagram / Pinterest
Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.