Supersnelle nutella-banaan-kokos swirls

door Inge

Een allersimpelst en snelst receptje voor als je snel even iets lekkers op tafel wilt toveren. Deze nutella-banaan-kokos swirls zijn absoluut kids-proof en ook leuk om samen met je kids te maken. Kant en klaar croissant deeg, nutella, banaan en kokos.. that’s all. Natuurlijk kun je ook andere vullingen gebruiken. Bijvoorbeeld witte chocolade met frambozen, of fijngehakte nootjes in plaats van kokos. Ze zijn het beste gelijk te eten, dus ik zou ze niet al een dag vantevoren maken.

Bereidingstijd: ~10min (+12min oventijd)       Moeilijkheid (1 t/m 5): **

Ingredienten voor 9 swirls:

  • 1 blikje croissant-deeg (250 gram; in het koelvak)
  • 1 banaan
  • 100 gram nutella
  • 15 gram kokosrasp

Stappenplan:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Open het blik croissantdeeg en rol het uit. Waarschijnlijk heeft het deeg al stippenlijntjes om hem in schuine stukken te snijden, deze kun je negeren. Snij het deeg wel in 3 rechthoekige stukken, ook daar zijn waarschijnlijk al stippenlijntjes voor aangegeven.

Smeer elk stuk ruim in met nutella. Dit hoeft niet heel netjes en mag best wat over de randjes zitten.

Snij de banaan in dunne schijfjes en leg op elk stuk deeg 3 rijen bananenschijfjes. Bestrooi met kokosrasp.

Rol elk stuk deeg op en druk lichtjes aan. Snij het deeg in 3 stukken, zodat in elk stuk een rij banaan zit. Zo krijg je in totaal 9 rolletjes.

Leg elk rolletje op de kopse kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi eventueel nog wat extra kokos bovenop de rolletjes.

Bak dit af in de oven voor ongeveer 12min, of totdat de rolletjes goudbruin zijn.

Haal de nutella-banaan-kokos swirls uit de oven en bestrooi eventueel nog met extra kokos. Laat ze iets afkoelen voor je ze serveert.

Smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie