Perfect voor kerstavond, een borrel of gewoon als makkelijke maaltijd. Deze camembert uit de oven is eigenlijk een mini kaasfondue. De binnenkant van de kaas smelt in de oven, terwijl de buitenkant redelijk hard blijft. Daardoor kun je lekker dippen met stokbrood of groentes. Wij eten het graag als zaterdagavond-eten, lui op de bank voor de TV, geserveerd met wat stokbrood en andere tapas hapjes zoals gevulde pepers en plakjes worst. Zeker de rozemarijn erin geeft een heerlijk verrassend effect, dat de smaak van de kaas perfect ondersteunt. Afhankelijk van hoe je het serveert (als hoofdmaaltijd of bijgerecht) kun je uitgaan van 1 kaasje voor 2-4 personen. Simpel, maar doeltreffend!
Bereidingstijd: ~ 5min (+20min oventijd) Moeilijkheid (1 t/m 5): *
Ingredienten:
- 1 camembert in houten doosje (let op: kies liever niet voor het goedkoopste merk, deze smelt minder goed)
- 1 teen knoflook
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 el honing
Stappenplan:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Haal de camembert uit het doosje en uit de plastic verpakking. Snij met een mes horizontale en verticale inkepingen in de bovenkant, zodat je een ruitjespatroon krijgt.
Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Haal de blaadjes rozemarijn van de tak af en hak deze grof.
Stop de knoflookplakjes en rozemarijn in de inkepingen van de camembert, verdeel het gelijkmatig over de bovenkant.
Stop de camembert terug in het houten doosje, eventueel met een stukje bakpapier ertussen. De deksel hoef je niet te gebruiken.
Druppel er wat honing overheen (hoeveelheid naar smaak, je kunt altijd later nog extra toevoegen) en zet de camambert 15-20min in de oven.
Serveer met geroosterd brood of licht gekookte groentes zoals broccoli of bloemkool en je hebt je eigen mini-kaasfondue.
Smakelijk!