Pasta pesto met spinazie

door Inge

Pasta pesto, een klassieker in de makkelijke en budget-vriendelijke keuken. Ik gaf er een twist aan door de pesto zelf met spinazie te maken. Zo krijg je in een keer een vitamine-bom van ijzer binnen. Zelf pesto maken is echt easy-peasy, je hebt alleen een goede staafmixer nodig. Het handigste is zo eentje die ook een bakje heeft. Ik heb zelf al een oudje van Philips maar via deze website van Populair Product zie je in één oogopslag welke staafmixer op dit moment de beste koop is. 

Ik serveerde de pasta pesto met gepofte tomaatjes uit de oven, dus ik hield het lekker vegetarisch. Maar je kunt er natuurlijk ook wat kip bij uitbakken, of krokante spekjes, of wat chorizo, of garnalen. Vanalles mogelijk dus. Ook topte ik hem af met extra pijnboompitjes, want daar zijn Pim en ik gek op. Natuurlijk kun je elk soort noot of pit gebruiken hier. Dat geeft net even een extra bite aan je gerecht. 

Ik heb wel een verleden met pasta pesto. Een herinnering kan ik het beter noemen. Telkens als ik aan pasta pesto denk, dan dwalen mijn gedachtes af naar de tijd dat ik in Australie woonde. Ik woonde daar met, onder andere, twee Spanjaarden in een appartementje. Deze Spanjaarden waren echt verzot op pasta pesto, ze aten het soms wel twee keer per dag. Je kunt je dus voorstellen dat ik zelf ook minimaal op wekelijkse basis pasta pesto naar binnen werkte daar. Maar dan nog meer budget friendly, zonder enige groente erin of niets. Uiteraard maakten we toen de pesto niet zelf, maar kochten we gewoon een potje. Strooikaas erover en klaar is kees.

Wat heb ik daar een fantastische tijd beleefd. Ik ben zo blij en trots dat ik dat heb mogen mee maken, en dat zou ik echt iedereen gunnen. Het is zo’n bijzondere ervaring om in een ander land te wonen, voor het eerst helemaal in mijn eentje ergens naartoe te gaan en maar kijken hoe je je redt. Nou, binnen de kortste keren had ik een mooie vriendenkring van internationale studenten opgebouwd en brachten we avonden en weekenden met elkaar al feestend door. Uiteraard werd er ook nog gestudeerd tussendoor, don’t worry.

pasta pesto
pasta pesto

Pasta pesto met spinazie

Print
Porties: 2 personen Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 5.0/5
( 2 stemmen )

Ingrediënten

 • 200 gram verse spinazie
 • 40 gram pijnboompitjes
 • 65 gram parmezaanse kaas
 • 2 teentjes knoflook
 • 6 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit & een scheutje extra
 • 250 gram pasta (ik gebruikte conchiglioni van De Cecco, maar elke pastasoort kan)
 • 250 gram romaatjes
 • peper en zout

STAPPENPLAN

 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zet ook een grote pan met ruim water op het vuur, of kook water in de waterkoker.
 2. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen in een kommetje.
 3. Pel de knoflook en snij in grove stukken.
 4. Rasp de kaas.
 5. Maal de knoflook met de olijfolie, 50 gram van de kaas en 25 gram van de pijnboompitjes fijn met behulp van de staafmixer of keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en maal verder fijn, totdat alle spinazie ook fijngemalen is. Breng goed op smaak met peper en zout. Proef of je hem zo lekker vindt en voeg eventueel meer olie, kaas of pijnboompitjes toe.
 6. Doe intussen de romaatjes met een scheutje olie en peper en zout in een ovenschaal en pof in zo'n 15 minuten in de oven.
 7. Kook ook de pasta in het kookwater. Breng het water wel eerst goed op smaak met zout.
 8. Zodra de pasta gaar is, giet je hem af. Voeg nu beetje bij beetje de pesto toe. Ik zeg beetje bij beetje omdat je zelf even moet bepalen hoeveel je wilt toevoegen. Ik heb dit gerecht nu meerdere malen gemaakt en de ene keer doe ik alles erbij en de andere keer maar driekwart van de pesto.
 9. Verdeel de pasta over twee borden en bestrooi met de rest van de pijnboompitjes en kaas. Serveer met de romaatjes.
 10. Smakelijk!

NOTITIES

Als je pesto overhoudt, is dit lekker op een stokbroodje met wat strooikaas uit de oven.

pasta pesto

Dit bericht is in samenwerking met Populair Product, lees hier mijn disclaimer.

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie