Jalapeno poppers

door Inge

Wellicht heb je al eens van Jalapeno poppers gehoord, maar ze nog nooit aangedurfd in verband met de pittigheid. In dat geval kan ik je nu uit je angsten helpen! Jalapeno poppers zijn helemaal niet pittig, als je de jalapenos maar goed genoeg schoon maakt. De pittigheid zit namelijk vooral in de witte zaadlijsten binnenin, dus als je die zo veel mogelijk weg haalt dan blijft er vooral juist wat zoetigheid over na het roosteren. 

Ik maakte dit hapje zelf als onderdeel van een borrelplankje, tijdens oud en nieuw van afgelopen jaar. Maar bij een tapas diner misstaat dit lekkere hapje ook niet natuurlijk. Het is net wat unieker dan de standaard gehaktballetjes of gevulde champignons (die natuurlijk ook lekker zijn, daar niet van!).

De vulling van roomkaas en cheddar maakt het geheel lekker romig, en door het af te toppen met de panko kruim wordt het geheel ook wat krokant. Ik heb ook wel eens jalapeno poppers voorbij zien komen die in de bacon gerold waren, waarnaar ze gebakken werden totdat de bacon knapperig was. Dat lijkt me ook wel erg lekker, maar ook nog eens dubbel zo veel calorieën natuurlijk. 

Zoals ik al zei serveerde ik deze poppers bij de borrelplank, lekker met was kaasjes, worst, ham en ook deze gevulde eieren erbij. En als je dan toch met een uitgebreide borrelplank bezig bent, dan is deze gravad lax er ook heerlijk bij. En als je er ook nog graag die standaard gehaktballetjes bij serveert, dan zijn deze ketjap balletjes van Little Spoon bij uitstek mijn favoriet!

jalapeno poppers
jalapeno poppers

Jalapeños poppers

Wellicht heb je al eens van Jalapeno poppers gehoord, maar ze nog nooit aangedurfd in verband met de pittigheid. In… recept tapas, hapje, borrelhapje European Print
Porties: 24 stuks Voorbereiden: Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 stemmen )

Ingrediënten

  • 12 hele jalapeños
  • 200 gram naturel roomkaas (bijv. Philadelphia)
  • 75 gram cheddar kaas, geraspt
  • 3 el verse bieslook, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, uitgeperst of fijngehakt
  • 4 el panko broodkruim
  • 1 el olie
  • peper

STAPPENPLAN

  1. Verwarm de oven of airfryer op 200 graden.
  2. Meng in een kom de roomkaas met de geraspte cheddar, fijngehakte bieslook, teentje knoflook en wat peper naar smaak. Meng in een andere kom de panko met de olie.
  3. Halveer de jalapeños in de lengte. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Dit zijn dus alle pitjes en het witte vruchtvlees in het midden. Dit is waar de pittigheid van de jalapeños in zit, dus het is belangrijk dit secuur te doen. Hoe meer wit je laat zitten, hoe pittiger het zal zijn. Ik doe zelf trouwens altijd van die latex handschoenen aan als ik met pepers werk, zodat ik die pittigheid niet aan mijn handen krijg (en daarna in mijn ogen wrijf).
  4. Schep het roomkaas mengsel in de jalapeño-helften en druk lichtjes aan.
  5. Top de gevulde jalapeños af met een beetje panko. Hij hoeft niet helemaal afgedekt te worden met panko, je mag de roomkaas mix er best nog wat doorheen zien.
  6. Bak de gevulde jalapeños in de oven of airfryer in zo'n 10 minuten goudbruin.
  7. Smakelijk!

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie