Maiskolven met truffelboter

door Inge

Maiskolven met roomboter en zeezout eten we regelmatig. We koken de maiskolven gewoon in water of in de zomer grillen we ze op de barbecue. Deze maiskolven met truffelboter zijn echt next level. Ik gaarde ze zelf sousvide, dus het recept is ook uitgeschreven voor sousvide garing van de mais. Uiteraard ben je vrij om de maiskolven gewoon te koken of grillen en dan daarna de truffelboter er pas overheen te doen. Dat is nog steeds lekker hoor!

Toch gaf de sousvide garing weer een extra dimensie aan de mais. De gele korrels waren super mals en kwamen veel makkelijker los van de kolf. Sousvide is wel wat meer werk natuurlijk dan de kolven gewoon in kokend water te gooien, maar ook niet heel veel meer werk natuurlijk. Je moet alleen de kolven in de zakken doen en die vacumeren. Voor wie wil, kan de kolven ook nog kort grillen in de grilpan, of op de barbecue. Ook dat geeft weer een extra dimensie aan de mais. Wij waren echter ongeduldig en honger en besloten het hierbij te laten.

Ik heb wel een tip voor je. Kies altijd verse kolven! Wij hebben wel eens voor de voorgegaarde, vacuum verpakte kolven uit de supermarkt gekozen toen de verse op waren, maar kwamen altijd van een koude kermis thuis. Vers zijn ze echt veel en veel lekkerder! Ik ga toch maar eens wat meer experimenteren met maiskolven, want je kunt er zoveel lekkere dingen mee doen. En dat terwijl ze met alleen boter en zout dus ook al echt monsterlijk lekker zijn. Dat belooft wat!

Toch liever een ander bijgerecht? Kijk eens hier voor meer inspiratie of kijk eens naar deze maiskolven met feta en koriander van Francesca Kookt.

maiskolf recept
maiskolven

Maiskolven met truffelboter

Print
Porties: 2 personen Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 stemmen )

Ingrediënten

 • 2 verse maiskolven
 • 3 el truffelboter (of meng 3 el roomboter met 1 tl truffeltapenade)
 • zout

STAPPENPLAN

 1. Verhit het sousvide water naar 83,5ºC.
 2. Maak de maiskolven schoon.
 3. Doe de maiskolven met de boter en wat zout in een vacumeerzak.
 4. Trek de zak vacuüm.
 5. Leg de zak in het sousvide water en kook het sousvide voor 45 minuten.
 6. Haal de maiskolven uit de vacumeerzak en bestrooi met wat extra boter (uit de zak) en zout.
 7. Optioneel kun je nog wat bieslook of bosui over de mais strooien.
 8. Smakelijk!

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie