Halloumi BBQ spiesjes

door Inge

Ik ben dus echt een enorme fan van halloumi, een midden-oosterse kaas die vast van structuur is waardoor je hem heel goed kunt bakken of grillen. Tijd dus voor een heerlijk gerecht met halloumi voor op de barbecue. Het werden deze halloumi bbq spiesjes, met een marinade van harissa.  Door het bakken krijgt de halloumi een mooi knapperig goudbruin korstje met een heerlijk smeuiige binnenkant. 

De bedoeling was dat ik deze spiesjes op de barbecue zou grillen, maar helaas ging dat feestje niet door vanwege het weer. Ik grilde ze dus uiteindelijk gewoon in de keuken in een grilpan, en dat gaat ook prima. Let wel op dat je het vuur niet te hoog zet, want dan bakt de halloumi eerder gaar dan de ui en de meeste mensen vinden rauwe ui minder lekker.

Met de hoeveelheden in dit recept maakte ik 8 spiesjes, met elk zo’n 5 stukjes aan. Ik serveerde deze halloumi BBQ spiesjes met deze groene parelcouscous salade met citroendressing. Een heerlijke combinatie, al zeg ik het zelf.  Omdat wij ‘alleen’ dit aten als hoofdgerecht was dit ruim genoeg voor ons tweetjes. Serveer je de spiesjes en salade bij de barbecue, dan zul je er waarschijnlijk met meer personen van kunnen genieten omdat er dan nog allerlei ander lekkers op tafel komt.

Net zo’n fan van halloumi als ik? Kijk ook eens naar deze wraps met halloumi en bietenhummus of deze gebakken pompoen met halloumi van Overetengesproken.nl.

halloumi bbq spiesjes met harissa
groene couscous salade met halloumi BBQ spiesjes

Halloumi BBQ spiesjes

Print
Porties: 8 spiesjes Voorbereiden: Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 stemmen )

Ingrediënten

  • 250 gram halloumi
  • 1 bakje kleine tomaatjes
  • 2 rode uien
  • 1,5 tl harissa pasta
  • 3 el olie
  • 1 tl honing

STAPPENPLAN

  1. Snij de halloumi in blokjes van ongeveer 2-3 cm dikte
  2. Meng in een kom de harissa met de olie en honing goed door elkaar. 
  3. Doe de halloumi blokjes bij de marinade en schep goed door elkaar.
  4. Laat dit minstens 10 minuten staan.
  5. Pel intussen de ui en snij in wedges/stukken.
  6. Haal eventuele steeltjes van de tomaten.
  7. Maak de spiesjes door de 3 ingrediënten om en om op stokjes te rijgen. Ik maakte van deze hoeveelheid zo'n 8 spiesjes met elk 5 stukjes.
  8. Gril de spiesjes op de barbecue of in een grilpan totdat ze gaar zijn en de halloumi mooi goudbruin. Doe dit niet op te hoog vuur, want dan loop je het risico dat de uien nog te rauw zijn wanneer de rest al klaar is. Lepel optioneel nog wat extra marinade over de halloumi gedurende het grillen.
  9. Smakelijk!

NOTITIES

Deze spiesjes zijn heerlijk bij een frisse couscous salade. Zie introductietekst voor een recept naar de salade die ik erbij serveerde.

halloumi bbq spiesjes met harissa en groene parelcouscous salade

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie