Lasagne met spinazie & champignon roomsaus

door Inge

Lasagne bolognese kennen we natuurlijk allemaal, laagjes deeg met rode saus ertussen, met bechamel en een flinke laag kaas bovenop. Maar je kunt heel goed variëren met lasagne. Deze lasagne met spinazie en champignon roomsaus bijvoorbeeld. Het is een vegetarische lasagne recept maar als je het mij vraagt mis je het vlees helemaal niet. Wij eten sowieso steeds vaker vegetarisch, om onze vleesconsumptie een beetje in balans te houden, en omdat vegetarisch eten gewoon ook echt heel lekker is. Ik ben sowieso niet echt zo’n vleeseter stiekem, alleen hap-slik-weg vlees.

Anyways, back on topic. Dit is de derde keer dat de “swiepswoepswap” georganiseerd werd. Ik werd deze keer gekoppeld aan mede-Limburger Renate van “Food love life being“. Superleuk maar wat in godsnaam ga ik maken van haar blog? Renate staat bij mij bekend om twee dingen: haar broodbakskills en haar pancakes. Brood bakken wil ik heel graag eens leren maar had ik nu de tijd niet voor. Bovendien kun je met brood niet direct je creativiteit kwijt, zeker niet als je voor de eerste keer bakt en de ins & outs nog niet kent. De pancakes, ja daar durfde ik me niet aan te wagen, ik wil die titel ‘pancake queen’ niet stelen natuurlijk.. Bovendien ga ik binnenkort bij haar op bezoek en zijn mij signature pancakes beloofd dus dan ga ik ze sowieso proeven. Ik wilde dus iets anders kiezen en kwam zo uit bij haar tagliatelle met paddenstoelen roomsaus. Simpel, snel klaar en lekker. Dat is natuurlijk belangrijk voor een doordeweekse maaltijd. 

Ik zou natuurlijk geen blogger zijn als ik er wel mijn eigen draai aan wilde geven, dus ik maakte er een deze lasagne met spinazie van. De hele bak is opgegaan hier, Pim vond het heerlijk en mistte het vlees ook totaal niet. Zeker een blijvertje dus. Ik koos zelf voor alleen kastanje champignons, maar je kunt net zo goed een mix van paddenstoelen of gewone champignons pakken. Wat je zelf lekker vindt. Wil je wel graag vlees? Dan kun je wat uitgebakken spekjes of kip toevoegen. Uiteraard ben ik compleet vergeten om ook een foto van de “binnenkant” van deze lasagne te maken, maar trust me, hij is goed!

lasagne met champignon
lasagne met spinazie

Lasagne met spinazie & champignon roomsaus

Print
Porties: 2 personen Voorbereiden: Bereidingstijd:
Nutrition facts: 930 calories 20 grams fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 stemmen )

Ingrediënten

 • 400 gram kastanje champignons
 • 100 gram verse spinazie
 • 200 ml slagroom
 • 2-3 eidooiers
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • een pakje verse lasagnebladeren (ik gebruikte er maar 6 bladeren van)
 • 100 gram geraspte mozzarella
 • 50 gram parmezaanse kaas
 • 1/2 bouillon blokje groenten
 • 1 tl tijm
 • peper en zout
 • scheutje olie

STAPPENPLAN

 1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
 2. Pel en snipper de ui en knoflook
 3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur zo'n 5 minuten.
 4. Maak intussen de champignons schoon en snij in plakken of blokjes.
 5. Voeg de champignons toe aan de pan en bak enkele minuten mee. Het is lekker om het vuur wel hoger te zetten nu zodat de champignons ook wat karameliseren.
 6. Voeg daarna de slagroom, tijm en half bouillonblokje toe en roer door. Breng tegen de kook aan.
 7. Haal dan de pan van het vuur en voeg de eidooiers toe. Doe dit al roerend zodat je geen scrambled ei krijgt maar het eigeel gelijk opgenomen wordt door de saus. Begin met 2 dooiers en zet de saus dan weer even terug op het vuur om in te dikken. Indien je saus te dun is kun je nog een extra dooier toevoegen. Indien de saus te dik is kun je wat water toevoegen. Breng op smaak met peper & eventueel zout, proef eerst of extra zout nodig is.
 8. Nu gaan we de lasagne opbouwen. Neem een (niet te grote) ovenschaal en begin met een laag lasagnebladeren (Lees eerst de notities hieronder als je geen verse lasagnebladeren gebruikt). Schep een beetje saus op en verdeel. Verdeel er daarna wat spinazie overheen en bestrooi met een klein beetje van de mozzarella. Leg er dan weer lasagnebladeren op en herhaal de stappen totdat de saus op is. Eindig met lasagnebladeren en bestrooi die met de rest van de mozzarella en de parmezaanse kaas. Ik had zelf maar 3 lagen lasagne bladeren en 2 lagen saus, omdat mijn schaal eigenlijk net een maatje te groot was. Maar het was precies genoeg voor ons tweetjes!
 9. Bak de lasagne in de oven af totdat je een mooi goudbruine korst hebt, ongeveer 15 minuten.
 10. Smakelijk!

NOTITIES

Serveer met een lekkere salade! Indien je geen verse lasagnebladeren hebt kun je ook niet-verse gebruiken. Deze dien je eerst voor te koken alvorens de lasagne op te bouwen anders blijven ze hard.

lasagne met spinazie

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

6 reacties

Marie 9 maart 2020 - 09:10

Hoi! Bak je de spinazie niet eerst even? Lijkt me anders zo lastig om de lasagne te bouwen met die grote bladeren? Ga het recept in ieder geval proberen want ziet er heel lekker uit!

Reply
Inge 10 maart 2020 - 16:51

Hoi Marie,

Ik heb de spinazie niet eerst gebakken, maar ik denk dat dat prima kan als je dat fijner vindt. Ik gok wel dat je meer dan 100 gram spinazie nodig zult hebben wanneer je het eerst uitbakt omdat het dan al slinkt voordat het in de lasagne gaat.

Groetjes,
Inge

Reply
Mirte 12 april 2020 - 17:57

Hoi
Ik heb vanavond de lasagne gemaakt. Toen we allemaal aan tafel zaten bleken de lasagnebladen nog keihard te zijn…😬
Had ik ze eerst voor moeten koken? Wat een teleurstelling.

Reply
Inge 14 april 2020 - 15:18

Hi Mirte,

Dat is jammer zeg. Had je verse lasagnebladeren gebruikt zoals aangegeven in de ingredientenlijst of niet?
Verse lasagnebladeren liggen in de koeling in de supermarkt, en dus niet bij de pasta & pastasauzen in het rek.
De niet-verse lasagnebladeren zul je inderdaad moeten voorkoken, ik zal het voor de zekerheid nog als tip erbij vermelden.
Mocht je wel verse lasagnebladeren hebben gebruikt, dan weet ik eigenlijk niet zo goed waar dit aan kan liggen.

Inge

Reply
Inge knoei 16 november 2021 - 18:10

Gelieve wat je in de notities hebt staan BOVENAAN te zetten. Ik lees de notities wanneer de lasagna al gebouwd is en kom er nu pas achter dat ik de lasagnabladen had moeten koken. Ik ben waarschijnlijk helemaal de lul. Dat wordt een harde lasagne

Reply
Inge 19 november 2021 - 14:51

Hoi,

Dat is jammer zeg. Hopelijk is het toch nog goed gekomen met je lasagne.
Ik raad je aan om altijd eerst het recept goed te lezen, indien je je niet 100% aan het recept houdt. In dit geval staat er duidelijk vermeld dat ik verse lasagnebladeren gebruik.
Hoe dan ook, ik heb er ook nogmaals naar verwezen in het recept zelf, ik kan de notities helaas niet zo maar verplaatsen.

Bedankt voor je reactie,
Inge

Reply

Plaats een reactie