Groene parelcouscous salade met citroendressing

door Inge

Deze heerlijke groene parelcouscous salade is lekker fris door de citroendressing. Ik vind hem echt heel mooi omdat het eigenlijk maar 2 kleuren zijn maar dan in verschillende tonen; groen en wit. De citroendressing is echt supersimpel doordat je eigenlijk alleen maar olie, citroensap en honing mengt maar deze heeft zeker wel een groot effect bij deze salade.

Wij aten de salade op een simpele doordeweekse avond met deze halloumi spiesjes erbij. De bedoeling was eigenlijk om de spiesjes op de barbecue te grillen maar vanwege slecht weer ging dat helaas niet op. Ik grilde ze daarom in een grilpan en dat ging ook best wel prima. Maar goed, we hebben het hier over de salade die ik erbij serveerde. Dat is dus een lekker bijgerecht voor je barbecue en staat echt in max. 20 minuten op tafel.

Eet je dit net als ik als ‘normaal’ avondeten, dan is deze hoeveelheid genoeg voor 2 tot 3 personen. Serveer je deze parelcouscous salade als bijgerecht bij de barbecue, dan zul je er met veel meer personen van kunnen eten, ik gok zo’n 4-6 personen. Dan ga ik er voor het gemak namelijk even van uit dat je nog meer bijgerechten serveert, zoals stokbroodjes en bijvoorbeeld een fruitsalade.

Parelcouscous vind ik echt heerlijk in een salade. Het zijn net mini pasta-bolletjes en dus lekker zacht. Natuurlijk kun je deze salade ook maken met ‘normale’ couscous als je dat lekkerder vindt. Vindt je parelcouscous net zo lekker als ik, kijk dan ook eens naar deze lauwwarme parelcouscous salade met harissa-vis of deze parelcouscous risotto. Of kijk eens naar deze met parelcouscous gevulde aubergines van Mandyandmore.

parelcouscous salade met halloumi bbq spiesjes
groene couscous salade met halloumi BBQ spiesjes

Groene parelcouscous salade met citroendressing

Print
Porties: 2 tot 3 personen Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 stemmen )

Ingrediënten

  • 150 gram parelcouscous
  • 1 bouillonblokje groenten
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 20 gram verse munt
  • 15 gram verse peterselie
  • halve komkommer
  • 4 stengels bosui
  • 40 gram pistachenootjes
  • peper en zout

STAPPENPLAN

  1. Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking. Voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater voor extra smaak.
  2. Snij de komkommer in stukjes en de bosui in fijne ringetjes.
  3. Haal de munt- en peterselieblaadjes van de steeltjes en snij grof.
  4. Hak de pistachenootjes grof.
  5. Was de citroen en rasp de schil.
  6. Meng in een kom de olijfolie met de honing. Voeg het sap van de citroen toe en roer goed door. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  7. Zodra de parelcouscous klaar is giet je hem af met koud water zodat de couscous afkoelt. Laat uitlekken.
  8. Meng de couscous met de komkommer, bosui, munt, peterselie, pistachenootjes en citroenrasp.
  9. Giet de dressing over de salade en hussel nogmaals door elkaar.
  10. Smakelijk!

NOTITIES

Lekker met de gegrilde halloumi spiesjes. Zie introductietekst voor de link naar het recept. Optioneel kun je de parelcouscous vervangen door 'gewone' couscous. Indien je deze salade bij de barbecue serveert, dan zou deze hoeveelheid voldoende moeten zijn voor 4-6 personen.

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie