Chiapudding met fruit & kokosyoghurt

door Inge

Wow, dat ik deze yoghurt nog niet eerder gegeten heb… I missed out! Ik ben echt een broodliefhebber en ontbijt dus steevast met een geroosterde boterham, afbakbroodje, worstenbroodje of tosti. Deze chiapudding met fruit & kokosyoghurt was een welkome afwisseling, zeker met die temperaturen van deze week. Ik ben er sowieso al achter dat ik echt fan ben van kokosyoghurt. Ik maakte ook eerder al dit gegrilde ananas-toetje ermee. Maar chiazaad pudding is dus ook echt heel lekker, kwam ik achter. 

Doordat je de chiazaadjes in melk laat weken worden het een soort kleine gelballetjes. Chiazaad wordt gezien als een van de superfoods en is dus heel gezond. Althans, dat zegt men dus. Ik weet het zelf niet, ik geef niet zo heel veel om superfoods to be honest. It’s all about the balance. Maar goed, chiazaad dus. Wat ik wel weet is dat het best wel goed vult, ik at deze pudding als brunch en heb pas tegen het einde van de middag weer lichte trek gekregen. Normaal als ik een yoghurtje als brunch eet dan heb ik een uur later alweer honger (want ja, vreetzak..).

Het idee van deze chiapudding met fruit & kokosyoghurt ontstond doordat ik meedeed aan de swiepswoepswap. De what now? Juist ja, swiepswoepswap. Het is eigenlijk exact hetzelfde als de foodblogswap, waarbij ik een andere blogger aangewezen krijg waarvan ik een recept moet maken en er mijn eigen draai aan geef. Ik werd deze keer gekoppeld aan juutlovesfood. Nou dat zijn me toch big shoes to fill.. Wat heeft zij onwijs mooie gerechten en prachtige foto’s! Daar zal haar veel gebruik van eetbare bloemen vast een rol in spelen, want wat ziet dat er toch altijd leuk uit.

Nou, ik wist echt niet dat ik maken zou. Na lang twijfelen (want #teamkeuzestress) kwam ik toch uit bij haar chiazaadpudding, die ze met sojayoghurt en mangopuree maakte. Eigenlijk wilde ik een combinatie maken van de chiazaadpudding en haar geweldig kleurrijke ijsjes, die maakten dat ik haar al jaren geleden ging volgen. Maar stiekem wist ik ook wel dat dit een verloren race was voor mij, ik kan toch nooit zoiets moois toppen. Juut gebruikt veel natuurlijke poeders, waardoor de prachtigste kleuren ontstaan, die heb ik allemaal niet dus mijn pudding is iets minder fel van kleur. Achja, gelukkig is de smaak er niet minder om. 

Hoe dan ook, deze chiapudding is een lekkere en vooral gezonde afwisseling voor je ontbijt of lunch. Je kunt het eigenlijk maken met elk soort fruit wat je maar lekker vindt. Ik koos voor blauwe bessen en aardbeien vooral voor de kleurencombinatie, en zeker ook omdat het mijn lievelingsfruit is in de zomermaanden.

Chiapudding met aardbei, blauwe bessen & kokosyoghurt

Print
Porties: 2 tot 3 personen Voorbereiden: Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 4.7/5
( 3 stemmen )

Ingrediënten

  • 6 el chiazaad
  • 2 el honing
  • 300 ml melk naar keuze (bijvoorbeeld soja of kokos)
  • 1 bakje aardbeien (vers of diepvries)
  • 1 bakje blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 1 bakje kokosyoghurt

STAPPENPLAN

Doe de chiazaad met de honing en de melk in een bakje en roer goed door.

Dek het bakje af en zet minstens 4u in de koelkast, liefst zelfs de hele nacht. Roer na 2u nog een keer goed door.

Pureer de aardbeien en de blauwe bessen los in een bakje. Hou eventueel wat achter als topping.

Meng een deel van de chiazaad met de aardbeienpuree en een deel met de blauwe bessen puree. Je kunt er ook voor kiezen om ook een deel niet te mengen met fruitpuree, net wat je zelf lekker vindt.

Nu kun je de pudding gaan opbouwen.

Verdeel de aardbeienchiapudding, blauwe bessen chiapudding en kokosyoghurt over de glazen, door op te bouwen in laagjes. Je hoeft hierbij niet heel netjes te werken, dan krijg je een lekker speels effect.

Top af met wat extra fruit. 

Smakelijk!

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie