Snelle vegetarische pasta met spinazie & pecannoten

door Inge

Het was onlangs meatless monday. Oftewel, een avondmaaltijd zonder vlees op een maandag. Niet dat ik daar zo vaak aan mee doe maar ik eet wel regelmatig vegetarisch. Ik probeer zeker wel bewuster vlees te eten door het gewoon soms weg te laten en dat vind ik voldoende om in elk geval een mooie balans in ons voedingspatroon aan te brengen. Zo ook dus toen ik deze snelle vegetarische pasta met spinazie & pecannoten maakte. Dit is geen saus die uren hoeft te pruttelen, integendeel zelfs. Dat maakt deze pasta dus ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Door toevoeging van de kaas en pecannoten miste ik het vlees dus helemaal niet. Ik heb dus geen vleesvervangers gebruikt hier. Die gebruik ik sowieso eigenlijk nooit. Indien je wel een echte vleesliefhebber bent, dan lijkt me uitgebakken spekjes of chorizo heerlijk erbij! Of kip als je het wat gezonder wilt houden.

Ik gebruik tegenwoordig eigenlijk ook altijd verse pasta en zelden tot nooit meer niet-verse pasta, of hoe noem je dat? Het is namelijk zo veel lekkerder en ook nog eens sneller klaar. Okee, het is ietsie duurder, maar ik vind het dat waard. Pasta zelf maken is natuurlijk nog beter, maar ik gok zo maar dat de gemiddelde Nederlander (net als ik) daar meestal geen tijd voor heeft. Anyways, deze vegetarische pasta met spinazie is dus zeker wel de 25 minuten kooktijd waard op een doordeweekse avond.

Toch liever zin in een andere pasta? Kijk hier voor meer pasta recepten van mijn hand. Voor echte authentieke Italiaanse recepten kun je eens een kijkje nemen bij Da Noi.

snelle vegetarische pasta met spinazie en pecannoten

vegetarische pasta met spinazie en pecannoten

Snelle vegetarische pasta met spinazie & pecannoten

Print
Porties: 2 Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 3.9/5
( 7 stemmen )

Ingrediënten

  • 250 gram verse spaghetti
  • 150 gram verse spinazie
  • 1 bakje champignons
  • 2 handjesvol pecannoten
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakje roomkaas
  • 75 ml kookroom
  • 40 gram (Parrano) kaassnippers
  • 1 el olie
  • peper en zout

STAPPENPLAN

Maak de champignons schoon met wat keukenpapier en snij in schijfjes.

Verhit een koekenpan (zorg dat hij echt goed heet is!) en doe de olie erin.

Sauteer hierin de champignons totdat ze mooi goudbruin zijn, dit kan best even duren.

Pel en snipper intussen de knoflook.

Kook intussen ook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar wat van het kookvocht.

Zodra de champignons mooi goudbruin zijn, voeg je de knoflook en spinazie toe. Roer door totdat de spinazie geslonken is.

Voeg de roomkaas en kookroom toe en roer goed door totdat de saus mooi glad is.

Breng op smaak met peper en zout. Indien nodig kun je extra kookroom toevoegen.

Meng de spaghetti door de saus. Voeg eventueel wat van het overgebleven kookvocht toe om de saus wat vochtiger te maken.

Verdeel de vegetarische pasta met spinazie en champignons over borden en bestrooi met pecannoten en kaassnippers.

Smakelijk!

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie