Quinoa met garnalen & heks’nboter

Heel af en toe hebben wij restjes-dag. Ik denk dat elk huishouden dit wel kent. Zonde om restjes weg te gooien maar af en toe weet je uiteindelijk niet wat je er nog mee moet doen. Soms gooi ik restjes daarom alsnog weg, maar ik probeer ze zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken. Bij dit gerecht gebruikte ik leftover spinazie, tomaatjes en de hek’snboter had ik ook al in huis. De heks’nboter kreeg ik onlangs thuis gestuurd via de kerstfoodybox van ‘Kroon op het werk’. Nu kun je deze heks’nboter gewoon bij de borrel serveren, of ik had hem kunnen gebruiken bij het gourmetten. Maar ik wilde de uitdaging aangaan om hem te gebruiken in een ‘normaal’ avondeten-recept. Dat is dus deze geworden. Ik kan je vertellen, het was absoluut verrukkelijk! De heks’nboter geeft heel veel smaak aan dit gerecht. Ik gebruikte stiekem het hele potje voor ons tweetjes, dus echt heel gezond was dit uiteindelijk niet. Je kunt natuurlijk zelf bepalen of je dit ook doet of dat je minder gebruikt. Daarentegen is quinoa natuurlijk wel een van de betere keuzes in de categorie ‘koolhydraten’, en zijn de rest van de ingrediënten sowieso gezond.

Bereidingstijd: ~20 min        Moeilijkheid (1 t/m 5): *

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram grote garnalen
  • 150 gram quinoa
  • 150 gram verse spinazie
  • 200 gram romaatjes of kleine trostomaatjes
  • 1 potje heks’nboter
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • peper & zout
  • optioneel: koriander of peterselie ter garnering

Stappenplan:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verwarm een koekenpan en smelt daarin 1 el van de heks’nboter, laat de boter niet bruin worden of aanbakken.

Doe deze boter bij de garnalen, samen met een extra teentje knoflook (uitgeperst), de chilipoeder en paprikapoeder en laat kort marineren.

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.

Doe de tomaatjes in een ovenschaal en schep er enkele theelepels van de heks’nboter op, bestrooi met peper en zout en zet in de oven voor ongeveer 10-15min, totdat ze mooi gepoft zijn.

Verwarm de koekenpan opnieuw en bak hierin de garnalen gaar een goudbruin in ongeveer 2min.

Doe de garnalen in een kommetje en zet even apart.

Smelt nog een klontje heks’nkaas in de pan en bak hierin de spinazie kort totdat hij geslonken is.

Meng de quinoa met de spinazie.

Haal de tomaten uit de oven en doe de quinoa met garnalen erbij (zie mijn foto).

Verdeel de rest van de heks’nboter in klontjes eroverheen (of zoveel je wilt) en zet nog 1 minuut terug in de oven totdat de boter gesmolten is.

Bestrooi optioneel met peterselie of koriander.

Smakelijk!