Wraps met gehakt & gegrilde ananas

door Inge

Wij eten graag wraps. Bijna wekelijks zelfs. Na aardappel is dat mijn favoriete koolhydraat. Vaak eten we wraps met kip, maar deze keer maakte ik de wraps met gehakt & gegrilde ananas. Het is echt een super simpel wraps recept. Ik heb dus nog even getwijfeld of ik er wel een blogpost van moest maken. Maar het is wel superlekker en zonder pakjes en zakjes (behalve de wraps zelf dan) dus ook veel beter dan de burrito wereldgerechten van Knorr. Om diezelfde reden ook goedkoper, want ik gok dat je alle gebruikte specerijen en kruiden al in huis hebt.

Uiteraard zijn wraps superflexibel en kun je alles erin doen wat je lekker vindt. Zoals ik al aangaf doen wij er vaak kip in, met wat avocado, komkommer, tomaat en sriracha. Of met paprika, mais en creme fraiche. Dat zijn echt favorieten hier in huis. Maar uiteraard varieer ik regelmatig en zo kwam ook dit recept tot stand. Ik had eens zin om lekker kruidig gehakt in de wrap te doen. Normaliter zou ik er dan weer gewoon wat sla, komkommer en tomaat bij doen, maar deze keer ging ik dus voor heerlijk gegrilde ananas. Als je een verse ananas neemt en deze grilt krijgt hij een hele andere smaak en textuur. Het zoetzure sap van de ananas staat goed haaks op het kruidige gehakt en met wat romige strooikaas erbij dus wat mij betreft een top combinatie. 

Wij aten er wel nog wat knoflooksaus bij voor de lekker (oopsie!) maar dit had niet eens gehoeven. Ik had zelf aan 1 grote wrap meer dan voldoende, maar je kunt ook kleinere wraps nemen en dan twee per persoon doen. Toch liever iets anders met je wraps doen dan deze wraps met gehakt & gegrilde ananas? Maak eens deze wraps met mais en krab, deze honing taco wraps of deze tortizzaatjes. Wil je eens gekkere wraps maken? Neem dan eens een kijkje bij deze zeewierwraps met kabeljauw auberginestoof van Debs Bakery & Kitchen.

wraps met gehakt en gegrilde ananas
gehaktwraps met ananas

Wraps met gehakt & gegrilde ananas

Wij eten graag wraps. Bijna wekelijks zelfs. Na aardappel is dat mijn favoriete koolhydraat. Vaak eten we wraps met kip,… recept hoofdgerecht, vlees, mexicaans European Print
Porties: 2 Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 4.5/5
( 2 stemmen )

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 witte ui
  • 1 rode paprika
  • 1 potje tomatenpuree
  • 250 gram passata
  • 2-4 meergranen wraps
  • 1 verse ananas
  • handvol strooikaas
  • 2 tl komijn
  • 2 tl oregano
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder olie

STAPPENPLAN

  1. Pel en snipper de ui. Snij ook de paprika in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul.
  3. Zodra het gehakt bijna klaar is, voeg je de ui en paprika toe. 
  4. Voeg ook de chili, paprika, komijn, knoflookpoeder en oregano toe. Bak het geheel zo'n 2 minuten.
  5. Doe de tomatenpuree erbij en bak ook dit nog een minuutje mee.
  6. Voeg als laatste de passata toe en roer door elkaar. Laat op laag vuurtje pruttelen zodat de smaken zich verder ontwikkelen.
  7. Maak de ananas schoon en snij in schrijven. Besprenkel alle schijven met wat olie.
  8. Verhit een grilpan en gril de ananasschijven totdat je mooie grilstrepen ziet aan alle zijdes.
  9. Snij de ananas schijven in stukjes of halve schijven, wat je zelf lekker vindt.
  10. Verwarm de wraps kort in een gril, droge koekenpan of in de magnetron en vouw ze op.
  11. Schep een flinke lepel van het gehaktmengsel erin en bestrooi met ananas en strooikaas.
  12. Smakelijk!

NOTITIES

Voeg optioneel nog wat knoflooksaus en bieslook of bosui-ringetjes toe op het einde.

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

2 reacties

Debbie Bodewes 27 augustus 2019 - 10:02

Wat leuk dat je mijn recept noemt! Jouw recept lijkt me ook heerlijk! Simpel is vaak zo top! Fijne dag!

Reply
Inge 29 augustus 2019 - 10:45

Graag gedaan, Debbie! 🙂

Reply

Plaats een reactie