Witte rocky roads met granola & marshmallows

Onlangs kreeg ik foodpost. Er werd mij een prachtige doos Golden Granola opgestuurd van MyMuesli. Deze special edition is speciaal voor hun 10-jarig bestaan ontworpen en bevat o.a. stukjes gedroogde framboos en karamel-zeezout crunch. Hoog tijd dus om eens iets lekkers te maken hiermee. Ik had meerdere ideetjes in mijn hoofd, ideetje nummer 1 is helaas mislukt dus die moet ik nog even gaan tweaken voordat ik hem met jullie kan delen. Ideetje nummer 2 was deze rocky roads, want het maken van rocky roads stond ook al enige tijd op mijn verlanglijstje.

Rocky Roads is van origine een Australisch gerechtje, dat ooit werd bedacht om koekjes e.d. die tijdens een lange reis onverkoopbaar geraakt waren, toch nog aan de man te brengen. Zo raakten alle verkoopmannen toch al hun waren kwijt, kapot of niet. De naam Rocky Roads is vernoemd naar de lange hobbelweg die de verkoopmannen moesten afleggen op weg naar de plek van verkoop, en naar het uiterlijk van dit snoepgoed uiteraard.

Rocky roads zijn echt ontzettend simpel maar zo ontzettend lekker. En je kunt er alle kanten mee op, het is eigenlijk niet meer en niet minder dan chocolade met extra ingrediënten erdoorheen. Welke ingrediënten dit zijn, dat maakt helemaal niet uit! Vaak worden er noten, marshmallows, gedroogd fruit en/of koekjes doorheen gedaan. In dit geval ging ik voor de iets minder calorie-rijke variant door deze granola toe te voegen (nadruk op iets minder, want het is nog steeds wel een calorie-bom natuurlijk!). Door toevoeging van de granola, waar dus ook karamel-zeezout en gedroogd fruit in zit, en ook de marshmallow, krijgt de chocolade een hele aparte smaaksensatie die afwissselt tussen zoet van het fruit, zacht van de marshmallow, zout van de karamel-zeezout crunchies en crunchy door de granola. Heel lekker dus! Van origine wordt er melkchocolade gebruikt voor de Rocky Roads, maar ik ging deze keer voor witte chocolade. Hou je niet van witte chocolade, dan kun je natuurlijk net zo goed melk of puur gebruiken.

Leuk als traktatie verpakt in cellofaan of tijdens een high tea.

Bereidingstijd: ~10 min (+2u koeltijd)       Moeilijkheid (1 t/m 5): *

Ingrediënten:

  • 400 ml witte chocolade
  • MyMuesli Golden Granola
  • minimarshmallows

Stappenplan:

Neem een schaal van ongeveer 10 bij 20 of iets wat erop lijkt. Doe hier bakpapier in. Heb je een groter formaat vorm, dan wordt je rocky road enkel wat dunner. Een beetje dunner is niet erg (mijne was zelfs redelijk aan de dikke kant) maar als jou vorm echt veel groter is kun je simpelweg wat extra chocolade smelten.

Hak of breek de chocolade in kleinere stukjes. Smelt de chocolade au bain-marie.

Verdeel wat van de granola en marshmallows over de boven van de schaal. Hoeveel, dat hangt ervan af wat je lekker vindt natuurlijk! Ik deed er ongeveer 2 volle el granola en 2 el marshmallow in.

Schenk hier de gesmolten chocolade over, roer het ietsje door elkaar zodat de granola van de bodem komt en door de chocolade heen gaat zitten.

Strooi nu nog wat extra granola en marshmallows bovenop en druk lichtjes aan.

Zet dit in de koelkast om op hard te worden.

Haal de rocky roads uit de koelkast en hak in stukken. Hier kun je eventueel je mes voor verwarmen zodat hij makkelijker snijdt.

Mocht het nou echt nog te moeilijk gaan, wacht dan een uurtje als je hem uit de koelkast gehaald hebt zodat de chocolade op kamertemperatuur kan komen.

Smakelijk!