Tomatenrisotto met burrata & pesto

door Inge

Ik heb dit echt al best vaak gezegd inmiddels. Wij zijn fan van risotto! Deze tomatenrisotto met burrata & pesto was weer zo’n topper die absoluut vaker op tafel komt. Als Pim na een flink bord zegt ‘schat, is er nog meer?’, dan weet je dat je goed zit natuurlijk. En staat het niet feestelijk? Door de felle kleur van de tomatenrisotto en de groene pesto vind ik het persoonlijk echt een prachtig plaatje. 

Wij aten het op meatless monday, waar we de laatste tijd regelmatig aan doen, niet geheel gepland overigens. Het komt toevallig vaak zo uit dat ik op maandagen vegetarisch kook. Ik mis zelf het vlees totaal niet bij zo’n gerecht als deze. Wil je toch liever vlees of vis erbij serveren? Kies voor een lekkere gebakken kabeljauw, uitgebakken chorizo of wat gegrilde kip.

Door de burrata wordt het echt nog romiger dan het al is. Kun je geen burrata vinden in jou supermarkt? Vervang hem dan door een goede kwaliteit mozzarella.

Conclusie: Deze tomatenrisotto met burrata en pesto is echt een topgerecht op elk (vegetarisch) etentje. En nee, niet moeilijk dus jij kan dit ook maken!

Toch liever een andere risotto? Kijk dan hier voor nog meer risottorecepten.

 

tomatenrisotto met burrata en pesto
tomatenrisotto met burrata en pesto
tomatenrisotto met burrata en pesto

Tomatenrisotto met burrata & pesto

Ik heb dit echt al best vaak gezegd inmiddels. Wij zijn fan van risotto! Deze tomatenrisotto met burrata & pesto… recept risotto, italiaans, burrata, tomaten European Print
Porties: 2 Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 5.0/5
( 2 stemmen )

Ingrediënten

  • 200 gram risottorijst
  • 1 liter bouillon (van bouillonblokje)
  • 3 tomaten
  • 1 grote witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml witte wijn (optioneel)
  • 200 ml tomaten passata
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el verse pesto
  • 4 el goede kwaliteit olijfolie extra virgin
  • handjevol pijnboompitjes
  • 1 bol burrata
  • 2 el plantaardige olie
  • 60 ml kookroom
  • peper en zout

STAPPENPLAN

Pel en snipper de ui en de knoflook. Zorg ervoor dat de bouillon heet is.

Verhit een koekenpan met de plantaardige olie en fruit hierin de ui met wat zout op laag vuur in 5-10 minuten glazig. Voeg op het einde ook de knoflook toe.

Snij intussen de tomaten in kleine blokjes.

Voeg de risottorijst toe aan de ui en knoflook en bak kort mee totdat elke korrel een laagje olie heeft. Probeer niet of niet teveel met een lepel te roeren maar enkel met de pan te schudden zodat je de korrel niet kapot roert.

Voeg dan de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Bak dit een minuutje mee.

Doe de tomatenpassata bij de risottorijst en voeg zoveel bouillon toe totdat de rijst net onder staat.

Laat dit koken totdat de rijst weer om nieuw vocht schreeuwt, blijf de risotto wel in beweging houden. Voeg dan weer een beetje bouillon toe en laat ook dit weer koken totdat de rijst om nieuw vocht schreeuwt. Nogmaals, probeer zo weinig mogelijk met een lepel te roeren en zoveel mogelijk de risotto in beweging te houden door de pan te bewegen.

Meng intussen de pesto met de olijfolie en laat ook de burrata uitlekken.

Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.

Zodra de risottorijst klaar is, en dat is als de rijst zacht van buiten is, maar nog net een bite heeft (ongeveer na 20 minuten), voeg je de kookroom toe. De risotto moet nu niet te droog zijn, maar mag best vochtig zijn en uitlopen op je bord. Indien hij te droog is voeg je nog extra bouillon toe. 

Verdeel de risotto over de borden, of serveer alle risotto in een mooie schaal.

Leg de burrata op de risotto en verdeel de pesto-olie erover. Bestrooi met pijnboompitjes.

Smakelijk!

NOTITIES

Lekker met een frisse sla erbij.

tomatenrisotto met burrata en pesto

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie