Spaghetti met pompoen, ricotta & paddenstoelen

door Inge

Deze spaghetti met pompoen, ricotta & paddenstoelen is een heerlijk herfstig gerecht. Door de saus met geroosterde pompoen en ricotta te maken is deze spaghetti lekker smeuiig. Ik roosterde de knoflook ook mee, wat de zoete smaak van de pompoen extra ten goede kwam. Ik hield deze spaghetti pompoen vegetarisch, maar je kunt hem natuurlijk ook aftoppen met wat krokant gebakken chorizo of spekjes. Eventueel zijn wat geroosterde noten of pitten er ook lekker door! Hij is redelijk snel klaar en iedereen met een oven kan dit maken! Echt een heerlijk herfstig gerecht met een prachtige oranje kleur.

Ik gebruik zelf meestal verse spaghetti van de supermarkt in gerechten, die vinden we erg lekker en de saus zuigt zich zo lekker in de spaghetti. Maar houdbare spaghetti kan natuurlijk net zo goed gebruikt worden! Hou dan echter wel rekening met een langere kooktijd. Wil je echt all out gaan, dan maak je je spaghetti natuurlijk helemaal from scratch! Maar voor een doordeweekse maaltijd is me dat stiekem teveel werk.

Over pompoen gesproken, daar kook ik dus best veel mee kwam ik achter. Kijk maar eens hier naar de recepten met pompoen op mijn blog. Het is ook zo’n veelzijdige groente en omdat het echt een seizoensgroente is associeer ik het ook echt met de koudere dagen en dan heb ik er extra zin in!

Wanneer je liever een koolhydraatarm recept kookt, kijk dan eens naar deze pompoen spaghetti met rode pesto en spinazie van Jaimy’s Kitchen. Zij gebruikte een speciale pompoensoort, die door zijn structuur op spaghetti lijkt en daardoor als dusdanig gegeten kan worden. 

pompoen spaghetti
pompoen pasta

Spaghetti met pompoen, ricotta & paddenstoelen

Print
Porties: 2 personen Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 stemmen )

Ingrediënten

  • halve pompoen
  • 3 tenen knoflook in schil
  • (verse) rozemarijn
  • 3 el olie
  • 200 gram paddenstoelenmix naar keuze
  • 125 gram ricotta
  • ∼ 100 ml paddenstoelenbouillon
  • 250 gram (verse) pasta
  • 2 el grana padano
  • peper en zout

STAPPENPLAN

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de pompoen in blokjes. De schil kun je eraan laten, de pitten gooi je weg.
  3. Hussel de pompoenblokjes om met 1 of 2 el olie, peper en zout. Doe samen met de tenen knoflook (in de schil) en rozemarijn in de oven en rooster in zo'n 20 minuten goudbruin.
  4. Breng intussen de paddenstoelenbouillon aan de kook en maak de paddenstoelenmix schoon. Scheur of snij de paddenstoelen in kleinere stukjes. Breng ook een pan met gezouten water aan de kook voor de pasta.
  5. Verhit een koekenpan met 1 el olie. Zodra de pan goed heet is sauteer je de paddenstoelenmix hierin mooi goudbruin in enkele minuten. 
  6. Zodra de pompoen goudbruin van buiten en zacht van binnen is pureer je de pompoen met de ricotta. Haal de knoflook uit de schil en pureer deze mee. Meng aan met paddenstoelenbouillon totdat je een mooie saus hebt. Afhankelijk van de grootte van je pompoen heb je meer of minder bouillon nodig. Breng op smaak met peper en zout. 
  7. Kook intussen de verse pasta gaar.
  8. Meng de pasta met de pompoensaus en top af met de gesauteerde paddenstoelen. Bestrooi met grana padano.
  9. Smakelijk!

NOTITIES

Ook lekker met wat pitten of noten doorheen of wat uitgebakken spekjes of blokjes chorizo

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie