Smeuïge brownies

door Inge

Mijn oom was jarig en ik zocht een passend kado. Wat geef je nou je oom kado, wat ie niet ook al van andere gasten krijgt? Juist, een zelfgebakken traktatie. Ik vroeg tante om advies, want er is natuurlijk zo veel lekkers te bakken, maar wat is nou echt zijn favoriete zoetigheid. Ik kreeg enkele keuzes en koos voor deze smeuïge brownies met een heerlijk krokante bovenkant, maar een ontzettend heerlijke, plakkerige binnenkant. Je kunt brownies in alle vormen en maten krijgen, zo heb je ook brownies die iets meer op cake lijken natuurlijk qua structuur. Maar het zit blijkbaar in de familie, want mijn oom verkoos ook smeuïge brownies boven elke andere brownie. Ik geef hem geen ongelijk, yummy!

Het leuke aan deze brownie? Hij is supersimpel om te maken en zo klaar! Perfect voor een regenachtige zondag als vandaag. Natuurlijk kun je je brownie nog extra opleuken, door er stukken chocolade of karamel doorheen te doen, mocht je dat lekker vinden.

Stiekem waren mijn brownies enigszins misvormt, dat geef ik eerlijk toe. De reden, ik was compleet vergeten dat ik onlangs mijn brownievorm had weggegooid omdat ie begon te roesten. Ik moest dus improviseren met de bakvorm waardoor mijn brownie lichtelijk misvormt was. Maar dat smaakte er gelukkig niet minder om!

Bereidingstijd: ~20 min (+30min oventijd)      Moeilijkheid (1 t/m 5): **

Ingrediënten voor 9 blokken:

  • 150 gram kristalsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 2 eieren (maat L)
  • 100 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 0,5 zakje bakpoeder
  • 70 gram boter
  • 2 el maple syrup (of schenksiroop)
  • 1,5 tl vanille aroma

Extra benodigdheden:

  • brownie bakvorm (∼20x20cm)
  • bakpapier
  • mixer (niet verplicht, wel handig)

Stappenplan:

Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Voeg de beide suikers en siroop toe en roer door elkaar.

Laat afkoelen tot ongeveer kamertemperatuur. Verwarm intussen de oven voor op 190°C.

Mix de eieren kort met het vanille aroma.

Voeg het chocolademengsel beetje bij beetje bij de eieren en mix verder tot een glad geheel.

Zeef de bloem, bakpoeder en het cacaopoeder en voeg dit bij de mix.

Spatel dit erdoor totdat alle poeders zijn opgenomen.

Beleg het bakblik met het bakpapier en giet het browniemengsel erin.

Verdeel de browniemix zo gelijkmatig mogelijk over het bakblik.

Bak de brownie in de oven voor ongeveer 30min.

Laat de brownie volledig afkoelen in het bakblik voordat je hem in 9 stukken snijdt. Gebruik hiervoor het beste een broodmes.

Smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie