Roomkaastruffels

door Inge

Heb je een feestje, tapasetentje of brunch? Deze roomkaastruffels staan prachtig op tafel en ze zijn om te smullen! Je kunt natuurlijk variëren met smaken en ingrediënten.

Bereidingstijd: ~30 min         Moeilijkheid (1 t/m 5): **

Ingrediënten voor ~30 stuks:

  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram roomkaas naturel
  • 1 plantje bieslook
  • 1 bakje ongezouten walnoten
  • 1 pakje parmaham
  • zongedroogde tomaat
  • peper

Stappenplan:

Meng de mascarpone en roomkaas door elkaar en breng op smaak met peper.

Knip met een schaar de bieslook in kleine stukjes en doe in een kom.

Hak of maal de walnoten fijn en doe in een tweede kom.

Pak met twee theelepels wat kaasmengsel en maak er zoveel mogelijk alvast een bolletje van met behulp van de lepels.

Doe dit vervolgens in de bieslook of walnotenkruimel en rol rond zodat de kaas overal bedekt is. Leg op een schaal.

Herhaal dit totdat je kaasmix op is. Maak de helft met bieslook en de andere helft met walnoten. Zet in de koeling om iets op te stijven.

Snij intussen de zongedroogde tomaatjes in stukjes en scheur de parmaham in reepjes.

Haal de balletjes uit de koeling en doe op elk balletje een stukje parmaham en zongedroogde tomaat met een prikker. Serveer direct.

Je kunt uiteraard ook eindeloos variëren met andere smaken; bacon, chorizo, pistachenoten of sesamzaadjes bijvoorbeeld. Je kunt bijvoorbeeld de bacon krokant bakken en dan verkruimelen zodat je een bacon buitenkant krijgt; heerlijk!

Let op: dit kun je niet heel lang van tevoren al maken en ook zeker niet te lang buiten de koeling bewaren. De roomkaas zal slap worden en vocht gaan lekken, waardoor de balletjes uit elkaar gaan vallen. Dan zijn ze nog steeds lekker, alleen niet zo handig eetbaar.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie