Rice paper rolls met hoisin-sweetchili saus

Fris, knapperig en lekker gezond! Dit gerecht tover je zo op tafel en het ziet er ook nog eens prachtig en fris uit. Ook kun je eindeloos varieren met de ingredienten, ik koos ditskeer voor een vegetarische variant.

Bereidingstijd: ~25 min        Moeilijkheid (1 t/m 5): *

Ingredienten voor 6 stuks:

  • 6 rice paper vellen
  • 1 bundeltje glasvermicelli
  • 1 handjevol ongezouten pinda’s
  • 1 halve komkommer
  • 1 halve wortel
  • 1 halve mango
  • 1 halve paprika
  • 1 bosui
  • verse kruiden naar wens; ik gebruikte peterselie en basilicum, maar je kunt ook koriander gebruiken bijvoorbeeld
  • 2 el hoisinsaus
  • 2 el sweet chili
  • 1 el rijstwijnazijn
  • een paar druppels sesamolie

Stappenplan:

Snij de groentes en de mango fijn. Het beste kun je ze julienne snijden, dat wil zeggen in hele fijne reepjes.

Doe de glasvermicelli in kokend water en laat dit een minuutje staan. Haal het er dan uit.

Hak de pinda’s fijn.

Doe warm water in een platte schaal en week hier 1 voor 1 de rijstvellen in totdat ze zacht zijn. Leg ze dan op een bord of plank en leg enkele reepjes van de verschillende groentes in het midden van het vel. Het maakt niet uit wat er boven of onder ligt. Strooi ook de pinda’s en verse kruiden erover.

Leg er dan wat glasvermicelli op en vouw de rolls dicht. Doe dit door eerst de boven en onderkant naar binnen te vouwen. Vouw daarna de linkerkant dicht en rol hem zo door naar de rechterkant. Herhaal dit voor alle loempia’s.

Doe in een kommetje de hoisinsaus, sweet chili, rijstwijnazijn en sesamolie en meng dit door elkaar. Strooi hier ook wat pinda’s overheen. Dit is je dipsaus.

Je zult merken dat de rijstvellen wat plakkerig gaan worden en misschien lichte scheurtjes krijgen. Dit is niet erg, ik heb althans toch nog geen manier ontdekt om ze om een charmante manier te eten. Lekker met je handen, even dippen in de saus en smullen maar.

Zoals ik al zei kun je eindeloos varieren met de inhoud van de loempia’s. Je kunt er bijvoorbeeld ook sla, rode kool, garnalen, koriander of munt in doen.

IMG_2299