Platbrood pizza met asperges & zalm

door Inge

Soms moet je als foodie even flink creatief zijn en soms vallen gerechten precies goed in elkaar. Zo ontstond ook deze platbrood pizza met asperges & zalm. Het was weer tijd voor de foodblogswap van deze maand, dus ik zocht een recept bij een andere foodblogger uit waar ik mijn eigen draai aan moest geven. Ook had ik nog witte asperges liggen, die ik had gekregen tijdens het asperge event van BonApetit EN had ik ook nog eens heel erg zin in een licht verteerbare pizza.

Toen ik dus de blog van ‘Flying Foodie’ aan het doorbladeren was, van wie ik dus deze maand mag koken, wist ik gelijk dat het een variant ging worden op haar lunchwrap met zalm en asperges. Hoe maak je nou van die lunchwrap deze pizza? Heel simpel: ik verving de groene asperges door witte, omdat ik die dus nog had liggen. En ik bakte het platbrood in de oven zodat hij knapperig werd. Tadaa, een compleet ander gerecht. Ohja, ik voegde wel ei en een uitje toe, en gebruikte creme friache in plaats van zure room (omdat ik het in de oven deed).

Omdat een zo’n platbrood pizza met asperges & zalm misschien weinig is voor een volwassene, kun je misschien een soepje vooraf serveren of je kunt een salade bij de pizza serveren. Of, net als ik, alleen genieten van deze pizza en verder niks nodig hebben. Het is in elk geval stukken gezonder dan most pizza’s, en vooral ook een keer een leuke afwisseling. Dankjewel, Maris voor het recept.

platbrood pizza met zalm en asperges

Platbrood pizza met asperges & zalm

Print
Porties: 2 pizza's Voorbereiden: Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 stemmen )

Ingrediënten

  • 2 libanese platbroden
  • 100-150 gram creme fraiche
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 150 gram gerookte zalm
  • 6-10 witte asperges
  • handvol verse kruiden zoals bieslook & peterselie
  • peper en zout
  • kiemgroenten

STAPPENPLAN

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Schil de asperges en snij het onderste stuk eraf (ongeveer 1,5-2 cm van de onderkant). Met deze schillen kun je bijvoorbeeld deze soep maken, dus weggooien is zonde!

Kook de asperges in ongeveer 7 minuten beetgaar in ruim water met zout. Giet de asperges af, uiteraard kun je ook dit vocht gebruiken voor de hierboven genoemde soep.

Kook ook de eieren in ongeveer 8 minuten half hard. Laat ze schrikken door stromend koud water erover te laten lopen.

Snipper de rode ui en knip of snij de verse kruiden fijn.

Meng daarna de creme fraiche met de ui en de kruiden en breng op smaak met peper en zout.

Bestrijk de platbroden met de creme fraiche en verdeel de asperges erop.

Bak de platbrood pizza's in de oven voor 5 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Snij intussen de eieren en de zalm in schijfjes/reepjes.

Verdeel de zalm en ei over de platbrood pizza's en bestrooi met wat kiemgroenten.

Smakelijk!

platbrood pizza met zalm en asperges

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie