Deze pasta met rode pesto, garnalen en rucola zit al een tijd in mijn repertoire en maak ik zo nu en dan als we wel gezond willen eten maar weinig kookzin hebben. Het is een lekkere snelle maaltijd en zonder gekke of moeilijke stappen.
Door de rode pesto aan de tomatensaus toe te voegen krijgt deze ineens een hele andere smaak, wat natuurlijk niet zo gek is als je je bedenkt dat rode pesto van zongedroogde tomaten gemaakt wordt. Zongedroogde tomaten hebben een veel intensere smaak dan gewone tomaten. Als je nou all-in wil gaan, maak dan ook je pesto zelf, of zelfs je zongedroogde tomaten zelf!
Heb jij al eerder rucola meegebakken in de pan? Ik deed dit voor het eerst jaren geleden toen ik in een Sonja Bakker periode zat. Ik had er nooit over nagedacht maar rucola slinkt in de pan, net als spinazie dat doet. En het bittere gaat er dan vanaf, waardoor ik het ineens heel lekker vind. Sindsdien doe ik het dus vaker door de pasta heen, in plaats van rauw erop. In dit geval heb ik ervoor gekozen om 50/50 te doen, omdat Pim rauwe rucola wel lekker vindt. Je bent natuurlijk vrij om hem helemaal mee te bakken of helemaal rauw te serveren.
Kijk voor andere pasta gerechten of inspiratie hier.
Ingrediënten
- 250 gram verse spaghetti
- 85 gram rucola
- 200 gram knoflookgarnalen
- 1 blik tomatenblokjes
- 5 tl rode pesto
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 tl italiaanse kruiden
- 1 el olie
- peper en zout
- geraspte kaas
STAPPENPLAN
- Pel en snipper de ui en de knoflook
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui in 3-5 min glazig. Voeg de laatste minuut ook de knoflook toe.
- Doe de tomatenblokjes erbij, als ook de rode pesto en italiaanse kruiden en laat dit zo'n 5 minuten sudderen.
- Zet intussen ook een grote ketel met gezouten kokend water op het vuur voor de pasta.
- Voeg de helft van de rucola toe aan de saus en roer door totdat de rucola slinkt.
- Neem een klein pannetje en verhit deze goed. Bak hierin de garnalen gaar in 2-3 minuten.
- Kook intussen ook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de garnalen bij de saus en roer goed door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Voeg indien gewenst meer rode pesto toe.
- Zodra de pasta gaar is schep je deze uit het kookwater en doe je de pasta rechtstreeks bij de saus. Roer nogmaals goed door elkaar.
- Verdeel over de borden en verdeel ook de rest van de rucola over de borden. Besprenkel de rucola met wat olie.
- Serveer met de geraspte kaas
- Smakelijk!
NOTITIES
Indien je geen verse pasta gebruikt, hou dan rekening met een langere kooktijd.
Volg je me al op social media?
Facebook / Instagram / Pinterest
Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.