Munt-limoen cheesecake

door Inge

Het is weer het einde van de maand, wat betekent dat het weer tijd is voor een recept voor de foodblogswap. Voor de mensen die nieuw zijn met dit concept. Ik krijg een foodblog toegewezen waar ik een recept van uitzoek. Dat recept ga ik namaken en geef ik mijn eigen draai aan. Zo maakte ik deze keer dus deze munt-limoen cheesecake. Benieuwd wat ik nog meer allemaal maakte van andere blogs, als onderdeel van deze foodblogswap? Kijk dan hier. Uiteraard doet een ander blog hetzelfde met een recept van mij! Het is een leuke manier om inspiratie op te doen en nieuwe blogs te leren kennen.

Deze keer mocht ik koken van de blog ‘Great Little Kitchen‘. Ik kende deze blog nog niet dus ik ging even neuzen op de website. Naast een boel recepten deelt deze Bredase blogster ook hotspots en hele leuke DIY (Do it yourself), allemaal met een knipoog naar koken. Echt heel erg leuk! Uiteraard is de bedoeling dat ik iets ging koken of bakken, en niet dat ik ging knutselen. Ik kwam al snel uit bij haar limoen cheesecake. Met deze extreme temperaturen van de laatste weken is iets lekker fris natuurlijk geliefd. En wie limoen zegt, zegt fris! Ook was het alweer een flinke tijd geleden dat ik voor het laatst iets zoets had gemaakt, dus het werd weer eens tijd. Dat ze zelf aangeeft dat de taart binnen een half uur op was, dat was de druppel om voor dit recept te kiezen. Om mijn eigen draai eraan te geven ging ik op zoek naar smaakcombinaties met limoen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Munt en limoen is natuurlijk een perfect huwelijk, denk maar aan mojito’s, en ook munt is lekker fris. Dus behalve de toevoeging van munt heb ik het recept verder helemaal gelaten zoals het was.

Nou, damn wat was ie lekker. De limoen en de munt maakt hem lekker fris, waardoor het een ideaal taartje is met deze temperaturen. Maar pas op, het blijft een no-bake cheesecake. Een klein puntje is dus meer dan genoeg want machtig is hij wel een beetje. Ik heb hem vandaag ook mee naar kantoor genomen en guess what.. ook binnen een half uur op!

Munt limoen cheesecake

Print
Porties: 10 personen Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 4.7/5
( 3 stemmen )

Ingrediënten

60 gram roomboter
160 gram bastonjekoeken
2 pakjes monchou
1 blik gecondenseerde melk
1 bakje verse slagroom (gekoeld)
1 zakje klopfix
3 limoenen + 1 extra ter garnering
7 takjes munt + extra ter garnering

STAPPENPLAN

 1. Doe het bakpapier op de bodem van de bakvorm. Als je inlegfolie hebt, gebruik dit dan om de opstaande rand te bekleden. Heb je dit niet, smeer dan de zijkanten lichtjes in met wat boter.
 2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Met de hand kan eventueel ook als je geen keukenmachine hebt. Doe de koekjes dan in een plastic zak en sla bijvoorbeeld met een deegroller erop totdat alle koekjes kapot zijn.
 3. Smelt de boter en giet dit bij de koekkruimel. Roer door elkaar zodat elke koekkruimel bedekt is met boter.
 4. Giet in de bakvorm en druk goed aan. Gebruik hier bijvoorbeeld de achterkant van een lepel voor, of een glas met platte onderkant. Ik heb een licht opstaande rand gedaan maar je kunt ook zonder rand doen en dus enkel een koekbodem maken.
 5. Zet de koekbodem in de koelkast voor minstens een half uur.
 6. Klop de slagroom met de klopfix stijf. Zet apart.
 7. Klop de monchou op zodat ie wat losser is. Voeg de gecondenseerde melk toe en roer tot een glad mengsel.
 8. Rasp de 3 limoenen en voeg de rasp toe aan het monchoumengsel. Doe hetzelfde met het sap van de 3 limoenen.
 9. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snipper ze fijn. Voeg de muntblaadjes ook toe aan het monchoumengsel.
 10. Spatel de stijfgeklopte slagroom door het mengsel. Zodra je een mooie gladde mix hebt, giet dit dan in de bakvorm bovenop de koekvorm.
 11. Spatel de bovenkant mooi recht.
 12. Zet de munt-limoen cheesecake in de koelkast om op te stijven. Dit moet minstens 2u opstijven, maar langer is beter.
 13. Haal de cheesecake voorzichtig uit de vorm. Eventueel kun je met een glad mes of iets dergelijks de randjes weer wat glad strijken.
 14. Rasp de laatste limoen en strooi de rasp op de bovenkant van de cheesecake.
 15. Snij eventueel de limoen nog in schijfjes als extra garnering bovenop de cheesecake.
 16. Leg ook nog wat takjes munt op de munt-limoen cheesecake.
 17. Smakelijk!
limoen cheesecake

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie