Mini-pizza’s in 3 smaken

Dit is perfect voor wie net als ik altijd keuzestress heeft! In plaats van 1 grote pizza; 3 kleine pizzaatjes. Dan kun je 3x een andere smaak kiezen! Je kunt eindeloos varieren met je pizza-toppings; ik koos vandaag voor mozzarella-proscuitto, ham-ananas & kip-guacamole. Alledrie heerlijk, maar ik was vooral erg onder de indruk van de kip-guacamole pizza! Heerlijk malse kip met smeuiige guacamole, nom! En natuurlijk de zelfgemaakte bodem; flinterdun en lekker krokant! En dat voor iemand die eigenlijk niet eens zoveel van pizza houdt.. Welke toppings vind jij het lekkerst?

Bereidingstijd: ~35 min  (+1u rijstijd + 20min oventijd)     Moeilijkheid (1 t/m 5): **

Ingrediënten voor 6 pizzabodems & tomatensaus:

  • 250 gram bloem + extra
  • 1 zakje gist
  • 150 gram lauw water (ongeveer lichaamstemperatuur)
  • snuf zout
  • 2 el olie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano

Ingrediënten mozzarella-proscuitto pizza:

  • half pakje proscuitto ham
  • 1 bol mozzarella
  • roma-tomaatjes
  • rucola

Ingrediënten kip-guacamole pizza:

  • avocado
  • halve rode peper
  • kleine rode ui
  • scheutje limoensap
  • peper en zout
  • 1 kipfilet, in blokjes gesneden
  • kipkruiden naar keuze
  • 1 rode paprika
  • geraspte kaas

Ingrediënten ham-ananas pizza:

  • ananas blokjes
  • half pakje proscuitto
  • geraspte kaas

Extra benodigdheden:

  • keukenmachine met deeghaken (optioneel)
  • deegroller

Stappenplan:

Meng de bloem met een snuf zout in de kom van je keukenmachine. Meng in een glaasje het water met de gist en roer dit kort door elkaar. Maak een kuiltje in de bloem en giet het gistwater hierin. Zet de keukenmachine op lage stand aan en wacht totdat het meeste bloem is opgenomen. Giet dan de olijfolie erbij en zet hem op middelmatige stand en laat nog kort doorkneden totdat er een mooi, niet plakkerig deeg ontstaat. Indien je deeg wel plakkerig is, dan voeg je beetje bij beetje extra bloem toe totdat het goed is. Indien je deeg niet soepel is, dan kun je wat extra water of olie toevoegen zodat hij wat soepeler wordt.

Vouw het deeg netjes tot een bol en leg in een schone kom. Bedek de kom met een vochtige theedoek en zet hem op een warme plek in je huis (bij de verwarming bijvoorbeeld, zolang hij maar niet op de tocht staat). Laat het deeg minstens 1u rijzen.

Intussen kun je al de tomatensaus maken. Bak 1 teentje knoflook en de tomatenpuree in een beetje olie in een pannetje. Doe de tomatenblokjes erbij en ook de tijm en oregano. Breng aan de kook en draai dan het vuur zachtjes. Laat 5min doorkoken onder af en toe roeren. Optioneel kun je de saus nog pureren om hem gladder te maken, maar ik had hem lekker grof gehouden.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verdeel het deeg in 6 stukken. Strooi een beetje bloem op je aanrecht en rol 1 bolletje deeg uit tot ongeveer 3mm dikte. Verdeel 1/6e van de tomatensaus over de pizzabodem. Herhaal dit voor de andere 5 deegbolletjes.

Mozzarella-proscuitto pizza: Verdeel romaatjes over de pizza en doe hem in de oven. De mozzarella, proscuitto & rucola doe je pas op de pizza als hij uit de oven komt.

Kip-guacamole pizza: Bestrooi de kipblokjes met kipkruiden naar keuze en bak ze heel kort aan in een pan met een scheutje olie. Ze hoeven niet door en door gaar te zijn want ze garen nog na in de oven. Verdeel de kip, paprika, overgebleven rode ui & wat strooikaas over de pizza. Doe hem in de oven. Maak intussen ook de guacamole voor de kip-guacamole pizza. Schil hiervoor de avocado en haal de pit eruit. Prak de avocado met een vork. Snipper een halve rode ui en halve rode peper en doe dit met de limoensap en peper en zout bij de avocado. Meng door elkaar en klaar is je guacamole.

Ham-ananas pizza: Verdeel de ananas blokjes en hamplakjes over de pizza en bestrooi met wat kaas.

Bak de pizza’s af in de oven voor 20 minuten of totdat de randjes goudbruin zijn.

Beleg de mozzarella-proscuitto pizza met mozzarella, proscuitto & rucola. Beleg de kip-guacamole pizza met wat guacamole.

Smakelijk!