Links

Eieren in pittige saus (sambal goreng telor)

Sambal Goreng Telor, of ook wel eieren in pittige saus genoemd, is een Indonesisch gerecht wat ik zelf graag serveer bij een Indische rijsttafel. Omdat het vegetarisch is, is het geschikt voor (bijna) iedereen aan tafel en het is een leuke afwisseling van al het vlees en koolhydraten. Ik eet sowieso graag gekookte eieren, en
Read more

Zoete aardappel zuurkool soep

Deze zoete aardappel zuurkool soep had ik never nooit zelf verzonnen. Dat durf ik heel eerlijk toe te geven. Wie bedenkt zich nou om zuurkool in je soep te doen? En al helemaal samen met zoete aardappel en kerrie? Ik dus echt niet. Het idee van deze soep ontstond toen ik onlangs ging uiteten bij
Read more

Val Dieu salade met Limburgse stroop vinaigrette

Man, wat ben ik toch een fan van warme kaas. Een gebakken camembert bijvoorbeeld bij een borrelplankje, daar kun je me bijna voor wakker maken (maar niet echt hoor, want dan doe ik je wat!). Uiteraard hoort er op menig pasta of mexicaans gerecht ook lekker veel kaas thuis. Maar ook in een salade kun
Read more

Amerikaanse corndogs met chipotle ketchup

Bij het eten van deze corndogs met chipotle ketchup waande me weer even in 2012 toen ik voor mijn studie een half jaar in Amerika zat. Corndogs zijn typisch Amerikaans streetfood en bestaan uit knakworsten in een deegjasje. Zeker in attractieparken en langs de stranden kun je ze overal kopen. Ik at er dan ook
Read more

Uiteten met Inge: Dinner in Motion

***LET OP: DEZE POST BEVAT SPOILERS.*** Ga je binnenkort eten bij Dinner in Motion? Dan is het leuker als je deze post niet helemaal leest, zodat je verrast wordt. Wil je weten wat ik ervan vond, scroll dan helemaal naar beneden om de conclusie te lezen. Ik had er al zo vaak over gehoord en
Read more

Gender reveal taart met italiaanse merengue botercrème

Een gender reveal taart, ooit van gehoord? Dit typisch Amerikaanse ding komt langzaam overwaaien naar Nederland, en zal vast over een tijd heel gewoon zijn. Want wie vierde er in Nederland zo’n 20 jaar geleden nou een babyshower? Of Halloween? Allemaal Amerikaanse gewoontes die, mede door de komst van internet, de oceaan over waaien. Wie een
Read more

Gebakken camembert met cranberry compote

Krokant van buiten en smeuïg van binnen. Deze gebakken camembert is echt een favoriet bij mij. Er is een restaurant in Nijmegen waar gebakken camembert al jaren op de kaart staat, en als ik er kom bestel ik steevast die. Natuurlijk kom ik niet zo extreem vaak in Nijmegen dus maak ik het ook wel
Read more

Cranberry compote

Cranberry compote is voor mij iets wat typisch bij de winter hoort, door hun bitterzoete smaak passen ze goed bij een stuk wild of kalkoen, maar zeker ook bij een lekker kaasje of paté. Wij maken het daarom geregeld rond de kerstdagen. Maar het is natuurlijk ook lekker op andere momenten van het jaar, lekker
Read more

 

 

Naar de homepage

Op de hoogte blijven? Schrijf je in!


Ga je iets maken van mijn blog? Post het op Instagram met #knoeienmetinge @knoeienmetinge.nl of via een bericht op mijn facebookpagina. Liefst met foto van het eindresultaat natuurlijk! Daar word ik heel blij van!

En wil je niks meer missen en zelfs een extra kijkje achter de schermen nemen? Volg Knoeien met Inge op social media of schrijf je in voor de nieuwsbrief.