Hotdog Deluxe

Hotdogs, oftewel; broodje worst met saus. Wie was er niet dol op als kind? Voel je je, net als ik, schuldig om als volwassen persoon nog hotdogs te eten? Dat is niet langer nodig! Wie wel eens een foodtruck festival heeft bezocht heeft ze vast al vaker gespot; de luxe hotdog. Je komt ze tegen in alle soorten en maten en met elk soort topping. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan op je luxe hotdog. Eén ding hebben ze gemeen; het is allesbehalve een simpel broodje worst met saus. En ook nog eens superlekker!

Bereidingstijd: ~20 min         Moeilijkheid (1 t/m 5): *

Ingredienten voor 4 broodjes:

  • 4 lange afbakbroodjes (of verse van de bakker)
  • 4 chipolataworstjes
  • pakje ontbijtspek
  • bakje champignons
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • gerookt paprikapoeder
  • verse peterselie
  • 3 lenteui
  • 2 el mayonaise
  • 2 el Mexican Style Chipotle saus van Calve

Stappenplan:

Meng de mayonaise en chipotle saus door elkaar.

Indien je afbakbroodjes hebt, bak ze in de oven zoals vermeld op de verpakking.

Haal eventueel vuil van de champignons af met keukenpapier. Was de champignons NIET onder de kraan, dan gaat een hoop van de smaak verloren! Snij de champignons in schijfjes en snij ook de knoflook in kleine stukjes (of gebruik een knoflookpers).

Snij de ontbijtspek in kleine reepjes. Vethit een koekenpan en bak de ontbijtspek daarin krokant. Je hebt geen olie nodig hiervoor. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verhit een klein scheutje olie in een andere koekenpan en bak daarin de champignons met de knoflook. Gebruik echt maar een klein scheutje olie zodat de champignons een lichte geroosterde smaak krijgen (sauteren heet dat). Breng op smaak met peper, zout en een beetje gerookt paprikapoeder. Zet dan het vuur laag totdat je kunt serveren.

In de koekenpan waar je de spek in gebakken hebt kun je nu wat olie verhitten en de worstjes in bakken.

Snij intussen ook de lenteui in fijne ringetjes en hak de peterselie fijn.

Snij de broodjes open, smeer een ruime hoeveelheid chipotlemayo erop en beleg met wat champignons. Doe een worst in elk broodje en bestrooi met de bacon, lenteui en peterselie.

Smullen maar!

Je kunt natuurlijk afwisselen met allerlei ingredienten. Je zou er ook truffelmayonaise, prosciutto, rucola, parmezaanse kaas en pijnboompitten op kunnen doen bijvoorbeeld. Of probeer eens een mexican style worst met guacamole, sour cream, jalapenos, mais en koriander. Zo kun je elke hotdog omtoveren naar je favoriete keuken. Heb je bijvoorbeeld liever de Marokkaanse keuken, neem dan bijvoorbeeld lamsworstjes in plaats van varkensworstjes.

IMG_3835-3