Herfstige gnocchi met geroosterde pompoen & chorizo

Vandaag even een heel simpel gerechtje dat iedereen kan maken en ook nog eens zo klaar is. Perfect voor een doordeweekse avond dus. Maar voor degenen die in het weekend liever tijd nemen om bij te komen is dit natuurlijk ook perfect. Okee, qua vetten is het niet perse het allergezondste gerecht, door toevoeging van de chorizo en pesto. Slecht is het ook niet, want gnocchi is gemaakt van aardappel en daar zit relatief weer heel weinig koolhydraten in. En bovendien is het een echt herfstig gerecht, door gebruik van pompoen en kastanjechampignons. Oh, wat hou ik toch van de herfst. Naast alle prachtige kleuren die je om je heen in de bomen ziet brengt de herfst ook nog eens verrukkelijke seizoensproducten, zoals paddenstoelen, pompoen en pastinaak. I love it.

Bereidingstijd: ~25 min        Moeilijkheid (1 t/m 5): **

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 pak gnocchi of zelfgemaakte gnocchi
  • halve pompoen (ik koos voor de oranje hokkaido). Maak van de andere helft pompoensoep bijvoorbeeld.
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 125 gram chorizo
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el pesto (liefst verse of zelfgemaakt)
  • olie
  • peper en zout
  • 2 el parmezaanse kaas

Stappenplan:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de pompoen in kleine blokjes. De schil kun je er gewoon om laten, haal wel het binnenste eruit met een lepel.

Doe de blokjes in een ovenschaal en besprenkel lichtjes met olie, peper en zout. Doe er de teentjes knoflook bij en rooster dit in de oven voor zo’n 20minuten, totdat de pompoen mooi zacht geroosterd is.

Snij de chorizo in hele dunne plakjes. Bak de chorizo in een koekenpan (zonder olie) in ongeveer 2min per kant krokant.

Laat de chorizo uitlekken op keukenpapier, maar bewaar het vrijgekomen chorizovet zoveel mogelijk.

Haal de helft van het vet uit de pan en bewaar in een kommetje.

Maak de kastanjechampignons schoon en snij in plakken.

Verhit het chorizovet in de pan opnieuw, indien teveel afgekoeld, en bak hierin de champignons op hoog vuur bruin (ongeveer 5min).

Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking, totdat de gnocchi bovendrijft.

Haal intussen de knoflook uit de oven en hak deze in stukjes. Doe bij de champignons.

Zodra de gnocchi klaar zijn doe je ze bij de champignons in de pan. Voeg het resterende chorizovet toe en ook de pesto.

Roer goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en eventueel extra zout.

Roer ook de pompoen erdoor.

Verdeel over de borden, verdeel ook de chorizo over de borden en bestrooi met de parmezaanse kaas.

Optioneel kun je nog wat extra verse kruiden toevoegen zoals verse bieslook, maar als je dit niet in huis hebt laat het dan achterwege.

Smakelijk!