Halloumi wraps met bietenhummus

door Inge

Halloumi, ik ben er een groot fan van. Mijn werk zit vlakbij het Station en daar ligt een Doner Company. Af en toe halen we daar dus onze lunch en ik kies dan steevast voor een broodje halloumi. Maar eigenlijk had ik er nog zelden zelf mee gekookt thuis. Tijd dus om eens verandering in te brengen. Deze halloumi wraps waren daar het resultaat van. We aten er twee per persoon, maar Pim vroeg zelfs nog voor een derde. Helaas was de halloumi op dus moest hij het doen met nog wat ijs wat we in de vriezer hadden. Ach, als ijsmonster vond ie dat niet perse een straf hoor.

Anyways, terug naar deze halloumi wraps. Halloumi is echt heel veelzijdig. Je kunt het ook grillen of frituren, met of zonder krokant laagje. Ik koos ervoor om het in de pan te bakken, zonder olie. Dan wordt hij ook mooi goudbruin en heb je geen extra calorieën van de olie. Je ziet veel salades met halloumi op pinterest, en ook wel veel wraps. Ik heb dus goed nagedacht over een leuke variatie die je nog niet zoveel ziet. Ik denk dan ook altijd na over kleurgebruik en soms of het gezond is of niet, en kwam zo dus uit bij de bietenhummus. Een heerlijk en simpel gerecht. Het staat supersnel op tafel en is ook nog eens vegetarisch. Dat vind ik toch wel belangrijk, om voldoende vegetarisch te eten. Als we allemaal wat minderen in vlees, dat zou de wereld veel goeds doen. Maar af en toe vlees vind ik persoonlijk ook belangrijk, dus het moet juist een goede balans zijn.

Vind je die bietenhummus wat te heftig? Dan kun je natuurlijk je halloumi wraps ook vullen met andere dingen. Met gegrilde groenten bijvoorbeeld, of rode kool of avocado. Bij de Doner Company eet ik dus altijd de halloumi met rode kool, sla, komkommer, tomaat, ui en samourai saus. Dat laatste is een lekkere pittige saus. Je kunt er lekker op los variëren. 

halloumi wraps met bietenhummus
halloumi wraps

Halloumi wraps met bietenhummus

Halloumi, ik ben er een groot fan van. Mijn werk zit vlakbij het Station en daar ligt een Doner Company.… recept wraps, vegetarisch, gezond European Print
Porties: 2 personen Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 stemmen )

Ingrediënten

  • 4 tortilla wraps
  • 225 gram halloumi kaas
  • 0,5 portie bietenhummus
  • 4 mini komkommers
  • blaadjes sla
  • chili flakes
  • 1 rode ui
  • 3 el azijn
  • 1 el suiker
  • zeezout

STAPPENPLAN

  1. Maak de bietenhummus, indien je dat nog niet gedaan hebt.
  2. Pel de rode ui en snij in dunne ringen of halve ringen.
  3. Verwarm de azijn met 3 el water en 1 el suiker en wat zout tot net onder het kookpunt.
  4. Giet het azijnmengsel over de rode ui en zet weg tot later.
  5. Snij de komkommer in plakjes.
  6. Snij de halloumi in plakken.
  7. Verwarm een koekenpan en bak hierin de plakken halloumi. Je hoeft geen olie of boter te gebruiken. Initieel zal het vocht een beetje uit de kaas lopen en daarna zal de buitenkant goudbruin worden.
  8. Verwarm intussen de wraps in de magnetron of in een droge koekenpan.
  9. Giet de rode ui af.
  10. Besmeer de wraps met de bietenhummus. Verdeel de halloumi, komkommer, sla en rode ui erover.
  11. Bestrooi met chiliflakes naar smaak.
  12. Smakelijk!
wraps met halloumi

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie